Ytterdörrar

En vacker ytterdörr får husets fasad att se bra ut. Vi ger dig goda råd, inspiration och instruktioner för hur du reparerar och byter din ytterdörr.

  Ytterdörrar

  En ytterdörr har flera funktioner. Dörren ska först och främst se till att de som bor i hemmet känner sig säkra och trygga. Utöver detta ska en ytterdörr vara isolerad och hålla kvar värmen, så att den inte tar sig ut. En ytterdörr spelar även en stor roll när det kommer till första intrycket av ett hus.

  Redaktionen rekommenderar: Tätningslister till dörrar

  Ytterdörr är en smaksak

  En del ytterdörrar består av glaspartier, några har bara en enkel ruta medan andra inte har några rutor alls. Man bör som köpare prioritera vad som är viktigt för en själv, och varje lösning har sina fördelar och nackdelar. Väljer man en ytterdörr med ett stort glasparti får man ett stort ljusinfall men det kan även innebära att folk får lättare att se in genom ytterdörren, när de går förbi huset. En helt massiv dörr utan fönster ger en massa privatliv, men å andra sidan inte något ljusinsläpp.

  Pris ytterdörr (billig ytterdörr)

  Ytterdörrar och altandörrar är oftast de dyraste dörrarna att inhandla. Priserna för en isolerad ytterdörr med en enkel ruta samt handtag och godkänt lås börjar på omkring 10 000 kr.

  Pris och kvalitet på en ytterdörr går ofta hand i hand, så väljer du att investera lite pengar i din ytterdörr så kommer du få en ytterdörr av bättre kvalitet, och en ytterdörr som kan hålla en betydligt längre tid. På det sättet kan din investering i en ytterdörr av bättre kvalitet betala sig i längden.

  Veranda till ytterdörren

  En veranda i anlutning till ytterdörren är väldigt uppskattat, om du har vant dig vid en. En veranda blir som en överbyggnad där du i lugn och ro kan ta på och av skor och ytterkläder.

  Skärmtak över ytterdörren

  Ett mindre tak ovanför ytterdörren är alltid praktiskt. Det ger skydd mot regn, när du fumlar efter nycklarna och den håller dina gäster torra medan de väntar på att du ska öppna dörren. Och så är ett mindre skärmtak faktiskt ganska enkelt att bygga.

  LÄS OCKSÅ: Skärmtak över dörr

  Sida 1 / 2