Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Montera lås i dörren

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Det sitter ett vanligt dörrhandtag på den här terassdörren, ett handtag som är lätt att öppna om någon vill begå inbrott. Snickaren ska byta ut det mot ett nytt, inbrottssäkert dörrhandtag med lås.

Snickaren börjar med att montera ihop det nya handtaget. Låscylindern sätts in i handtaget och skruvas fast bakifrån.Även dörrvredet monteras och snickaren kontrollerar att låset fungerar.

Nu ska det gamla handtaget plockas bort och de två skruvarna skruvas ut varpå handtaget lätt kan dras av. Det nya handtaget sätts på plats och snickaren kontrollerar att det sitter i lod.Med en spetsig blyertspenna markerar snickaren för de nya skruvarna.

Som synes här sitter ett av de nya hålen precis intill ett gammalt så för att slippa göra ett stort hål fyller snickaren igen det gamla hålet med hjälp av en smal blomsterpinne. Nu kan man utan problem förborra med ett 3 mm borr.

Härpå sätts handtaget åter på plats och monteras med två specialskruvar som bara kan skruvas ut med hjälp av ett särskilt verktyg.Nu är det nya handtaget monterat och där en inbrottstjuv tidigare bara behövde blocka bort en glasruta för att ta sig in är det nu betydligt svårare att bryta sig in i huset.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka