Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Montera ett dörröga

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Förr i tiden var det mycket vanligt med ett dörröga, så att man kunde se vem som stod utanför dörren och knackade på. Numera är inga dörrar utrustade med dörrögon när de kommer från fabriken, så vill man att i sin dörr, får man själv montera det.

Det är en ganska lätt uppgift. Markera först var den ska placeras. Bästa stället är mitt på dörren i mellan 160 och 190 cm höjd. Det dörröga vi ska montera här har en ytterdiameter på 14 mm. Därför förborrar hantverkaren ett 14 mm hål nästan helt igenom dörren. När spetsen av borren gått igenom dörren byter han sida och borrar igen. Då är det ingen risk att träet flisar sig på den sidan.

Det här dörrögat kan användas till dörrar som är mellan 35 mm och 53 mm tjocka. Ena halvan av dörrögat skruvas av och den del där själva ögat sitter placeras utvändigt och trycks in i hålet. Andra delen pressas i från dörrens insida. Dörrögat sitter på plats och tack vare den särskilda linsen kan man se allt inom 200 graders synvinkel.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka