Få mer plats med en farstu

Bygger du ut ditt hus med en farstu får du en större entré utan att det tar plats från de befintliga rummen.

Hvis du sætter vinduer i vindfanget og vælger en dør med glas, får du masser af naturligt lys i din ekstra store entré.

Behöver du mer plats i hallen för skor, väskor och ytterkläder? Då kan det vara läge att bygga ut med en farstu. Den tar inte någon plats inomhus men gör ditt hus större med en liten tillbyggnad vid ytterdörren. Det är en bra idé att tänka in förvaring i projektet, och att det finns t ex en bänk som kan användas för att ta på och av skorna eller som avställningsyta för matkassar.

Fönster och en glasad dörr är också en fördel, så att du får in massor av naturligt ljus i farstun.

Din farstu måste inte vara uppvärmd - så länge som det finns bra belysning och den är välisolerat mot övriga huset, t ex genom att behålla den gamla ytterdörren. Att isolera och dra in värme enligt konstens alla regler ställer helt andra krav.

Problem

Det är för ont om plats i din hall, men det finns inte utrymme att utvidga den inåt utan att det påverkar de befintliga rummen.

Lösning

Platsen hittas genom att utvidga åt det andra hållet med en farstu, så att en större hall inte går ut över den befintliga planlösningen.

Goda råd och priser

I tabellen är byggandet av en farstu uppdelat i mindre delprojekt. Här kan du t ex se hur du bäst förbereder projektet, gör ett fundament, lägger golv, bygger väggar och tak och sätter i fönster och dörr.

Du får tips och goda råd på vad du skal vara extra uppmärksom på.

Du får också ungefärliga priser på vad varje delprojekt kostar – om du själv gör det eller om du låter en professionell hantverkare göra det.

Goda råd och priser

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Ytterdörrar