Cirkelsåg

Cirkelsågen är expert på spikraka snitt. Här får du en överblick över de olika sorternas cirkelsågar, klingor till cirkelsågen och de senaste testen av cirkelsågar.

  Du MÅSTE ha en cirkelsåg

  Behöver du ett helt rakt snitt ska du köpa en cirkelsåg. Med en cirkelsåg får du nämligen ett helt perfekt snitt – varje gång. Och om du investerar i en cirkelsåg med skena blir det ännu lättare att såga upp en plywood-skiva i helt lika delar. En cirkelsåg är ett ovärderligt verktyg för varje gör-det-självare.

  Mobil eller stationär cirkelsåg

  Det finns två sorters cirkelsåg: Den mobila cirkelsågen med sladd eller batteri, och den stationära bordscirkelsågen. En stationär cirkelsåg ger mycket exakta snitt, t.ex. när du ska såga till lister. En stationär cirkelsåg kommer utsmycka varje verkstad, men man ska vara observant när man köper cirkelsåg. Vi testar så klart den åt dig, och här kan du läsa vårt nya test av bordscirkelsågar: Test av bordscirkelsågar.

  Cirkelsåg med skena ger helt nya möjligheter

  Med en cirkelsåg med skena blir det ännu lättare att såga till exempelvis en plywoodskiva i helt rätt mått. Skenan passar både till cirkelsåg och sänksåg. En cirkelsåg med lång styrskena kan ge raka snitt i upp till 3 meter långa sträckor.

  Nu teknik gör mini-cirkelsågen attraktiv

  Verktygstillverkarna blir hela tiden bättre på att tillverka starka verktyg, och det gäller även för cirkelsågen. Därför är det heller inte nödvändigt med en stor, tung och dyr maskin för att få ett bra resultat. Mini-cirkelsågen med mindre klingor och lägre motorkraft är ett bra alternativ till den klassiska, tunga cirkelsågen på batteri eller sladd.

  Hitta den bästa cirkelsågen för dina behov

  Det finns mängder av cirkelsågar på marknaden, och det är väldigt svårt att veta vad man ska leta efter. Vill du ha en cirkelsåg utan sladd? Har du arbeten som kräver att du har en superstark cirkelsåg? Klarar du dig med endast batteri? Cirkelsågen finns i många prisklasser, och Gör Det Själv hjälper så klart dig via vårt test att göra de rätta valen och hitta den bästa cirkelsågen för dina behov och rätt prisnivå. Du hittar vårt nya test av cirkelsågar här: Test av cirkelsågar.

  Välj rätt klinga till din cirkelsåg

  En bra cirkelsåg är självklart inte mycket värt utan en bra klinga. Precis som med cirkelsågarna så varierar priserna på klingorna mycket, beroende på vilken kvalitet du vill ha. Det är bland annat antalet tänder och tändernas vinkel som är avgörande för ditt val. På hemsidan kan du hitta fler artiklar om sågklingor till cirkelsågar. Bland annat dessa två:
  Cirkelsågklingor och klingor till cirkelsåg .