Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Cirkelsåg

Cirkelsågen är expert på spikraka snitt. Här får du en överblick över de olika sorternas cirkelsågar, klingor till cirkelsågen och de senaste testen av cirkelsågar.

Du MÅSTE ha en cirkelsåg

Behöver du ett helt rakt snitt ska du köpa en cirkelsåg. Med en cirkelsåg får du nämligen ett helt perfekt snitt – varje gång. Och om du investerar i en cirkelsåg med skena blir det ännu lättare att såga upp en plywood-skiva i helt lika delar. En cirkelsåg är ett ovärderligt verktyg för varje gör-det-självare.

Mobil eller stationär cirkelsåg

Det finns två sorters cirkelsåg: Den mobila cirkelsågen med sladd eller batteri, och den stationära bordscirkelsågen. En stationär cirkelsåg ger mycket exakta snitt, t.ex. när du ska såga till lister. En stationär cirkelsåg kommer utsmycka varje verkstad, men man ska vara observant när man köper cirkelsåg. Vi testar så klart den åt dig, och här kan du läsa vårt nya test av bordscirkelsågar: Test av bordscirkelsågar.

Cirkelsåg med skena ger helt nya möjligheter

Med en cirkelsåg med skena blir det ännu lättare att såga till exempelvis en plywoodskiva i helt rätt mått. Skenan passar både till cirkelsåg och sänksåg. En cirkelsåg med lång styrskena kan ge raka snitt i upp till 3 meter långa sträckor.

Nu teknik gör mini-cirkelsågen attraktiv

Verktygstillverkarna blir hela tiden bättre på att tillverka starka verktyg, och det gäller även för cirkelsågen. Därför är det heller inte nödvändigt med en stor, tung och dyr maskin för att få ett bra resultat. Mini-cirkelsågen med mindre klingor och lägre motorkraft är ett bra alternativ till den klassiska, tunga cirkelsågen på batteri eller sladd.

Hitta den bästa cirkelsågen för dina behov

Det finns mängder av cirkelsågar på marknaden, och det är väldigt svårt att veta vad man ska leta efter. Vill du ha en cirkelsåg utan sladd? Har du arbeten som kräver att du har en superstark cirkelsåg? Klarar du dig med endast batteri? Cirkelsågen finns i många prisklasser, och Gör Det Själv hjälper så klart dig via vårt test att göra de rätta valen och hitta den bästa cirkelsågen för dina behov och rätt prisnivå. Du hittar vårt nya test av cirkelsågar här: Test av cirkelsågar.

Välj rätt klinga till din cirkelsåg

En bra cirkelsåg är självklart inte mycket värt utan en bra klinga. Precis som med cirkelsågarna så varierar priserna på klingorna mycket, beroende på vilken kvalitet du vill ha. Det är bland annat antalet tänder och tändernas vinkel som är avgörande för ditt val. På hemsidan kan du hitta fler artiklar om sågklingor till cirkelsågar. Bland annat dessa två:
Cirkelsågklingor och klingor till cirkelsåg .

Din beställning
Beställning
Skapa Profil
Du är på väg att köpa tillgång till:
Totalt pris: null kronor
Mer för mindre?
Få över 1 000 byggbeskrivningar och full digital åtkomst för bara 29 kronor
    • Tillgång till över 1 000 digitala byggbeskrivningar
    • Du kan säga upp din prenumeration när som helst.
    • Efter erbjudandet fortsätter prenumerationen som en tillsvidareprenumeration för 79 kr i månaden
Endast 29 kr första månaden
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Tillbaka
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka