Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kap- och gersåg

Kap och gersågen är genial när du arbetar med trä och ska göra många lika snitt. Vi visar dig hur du använder den och guidar dig till vilken kap- och gersåg du bör välja. Du hittar också senaste testet av kap- och gersågar.

Kap och gersåg - ett måste för dig som arbetar med trä

En kap- och gersåg är ett måste om du ofta arbetar med trä och behöver göra många precisa snitt. Kapsågen har länge varit ett fast inslag hos hantverkaren, men nu är priserna så låga att många gör-det-självare också investerar i en kapsåg.

Vilka uppgifter passar en Kap och gersåg för?

En kap- och gersåg är närmast oundviklig om du ska bygga en terrass i trä. Kap- och gersågen ser till att snitten blir precis rätt och så besparar den dig oceaner av tid.

Vilken Kap och gersåg ska jag välja?

Det finns många kapsågar på marknaden. Det första du ska överväga, när du köper en kapsåg, är om den ska vara batteridriven eller köras på 220 volt. De dyraste modellerna kostar mer än tre gånger så mycket som den billigaste, så det är viktigt att du hittar den modell som passar dina behov när du investerar i en kapsåg.

Test av Kap och gersåg

Om du ska investera i en kapsåg är det alltså viktigt att du undersöker vilken modell som är rätt för dig. Ett bra sätt att börja kan därför vara att titta närmare på vårt nya test av kap- och gersågar: Test av kap- och gersågar.

Vilken klinga ska jag välja till min Kap och gersåg?

Din kap- och gersåg är inte bättre än den klinga du sätter på sågen. Å andra sidan kan den såga i nästan alla material, om du använder rätt sorts klinga.

Du bör alltid välja klinga efter det material du ska såga i. Välj ex. en metallklinga till stål och en fintandad klinga till trä, om du önskar ett fint och rent snitt. Ska du skära i trä, där det inte gör något om träet flisas lite, så är det en grovtandad klinga du tar fram. Den ger tillsammans med kap- och gersågen ett snabbt och exakt snitt.

Din beställning
Beställning
Skapa Profil
Du är på väg att köpa tillgång till:
Totalt pris: null kronor
Mer för mindre?
Få över 1 000 byggbeskrivningar och full digital åtkomst för bara 29 kronor
    • Tillgång till över 1 000 digitala byggbeskrivningar
    • Du kan säga upp din prenumeration när som helst.
    • Efter erbjudandet fortsätter prenumerationen som en tillsvidareprenumeration för 79 kr i månaden
Endast 29 kr första månaden
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Tillbaka
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka