Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tigersåg

Tigersågen sågar sig igenom i stort sett de flesta material. Den är särskilt användbar när du river. Här får du våra bästa tips kring hur hur använder tigersågen. Du hittar även vårt senaste test av tigersågar.

Den tuffa tigersågen

En tigersåg är optimal till allt det där som du inte vill utsätta dina andra sågar för. Tigersågen är tuff, aggressiv och flexibel, vilket är en fördel när det exempelvis ska rivas.

Vilka arbeten passar tigersågen?

Du klarar dig nästan inte utan en tigersåg om du ex ska ta ner en reglad vägg. Med sitt långa blad skär sig tigersågen igenom bräder, gips, puts och skruv. Tigersågen är med sitt flexibla blad även perfekt när det exempelvis ska kapas rör eller golvbräder nära intill väggen. En tigersåg är också användbar när du ska kapa en regel som är placerad ovanför huvudhöjd.

Vilket blad ska jag använda till mig tigersåg?

En tigersåg klarar av att skära i flera olika typer av material. Det är dock nödvändigt att du väljer rätt tigersågblad till uppgiften. Ska du såga i trä bör du utrusta din tigersåg med ett blad avsett för trä, precis som du bör sätta på ett metallblad om du t.ex. ska kapa ett metallrör. Sågar du i trä ska du dessutom fundera över hur du vill att snittet ska se ut. Ska du syssla med rivningsarbete kan en grov klinga vara ett bra val, men en finare klinga är att föredra om målet är att få ett fint snitt.

Kan en tigersåg såga i tegel?

Ja, en tigersåg klarar riktigt bra att såga i tegel. Med rätt sågblad är tigersågen effektiv - både när det kommer till att såga i tegel, lättbetong eller sten.

Test av tigersågar

Det finns en uppsjö av tigersågar på marknaden och det kan vara svårt att välja vilken modell man ska investera i. Det finns tigersågar på både batteri och på 220 volt. Det finns även tigersågar som är tillverkade att användas med en hand, och det finns sågar som är starkare och har längre sågblad än andra.

Här kan du se vårt nya test av tigersågar: Tigersåg test

Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.

Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa

password_reset.form.password_is_changed

Din beställning
Beställning
Skapa Profil
Du är på väg att köpa tillgång till:
Totalt pris: null purchase.price.currency
Mer för mindre?
Få över 1 000 byggbeskrivningar och full digital åtkomst för bara 29 kr.
    • Tillgång till över 1 000 digitala byggbeskrivningar
    • Du kan säga upp din prenumeration när som helst.
    • Efter erbjudandet fortsätter prenumerationen som en tillsvidareprenumeration för 79 kr i månaden
Endast 29 kr första månaden
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Tillbaka
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka