Bordscirkelsåg

Den robusta bordcirkelsågen är ovärderlig för alla tränördar. Här kan du läsa om hur du använder bordcirkelsågen, och dess tillbehör och klingor. Du hittar också vårt senaste test om bordcirkelsågar.

  Bordscirkelsåg

  Om du vill arbeta helhjärtat i trä, finns det ingen annan utväg. Du måste skaffa dig en bordscirkelsåg. Den fulländar varje snickarverkstad, och med en bordscirkelsåg kan du göra mycket mer precisa och raka snitt än du kan med någon annan såg. En bordscirkelsåg är en större investering, men det är en investering som snabbt ger utdelning.

  Skillnad på cirkelsåg och bordscirkelsåg

  Räcker det inte med en cirkelsåg? Vad är skillnaden egentligen på en cirkelsåg och en betydligt dyrare bordscirkelsåg? Den största skillnaden är att cirkelsågen är mycket mer mobil och behändig än en bordscirkelsåg. En bordscirkelsåg är, något förenklat, bara en cirkelsåg som man vänt och monterat på ett bord. Du för träet genom sågen istället för att föra sågen genom träet.

  Vad använder man en bordscirkelsåg till?

  En bordscirkelsåg är som sagt ett riktigt snickarverktyg, och om du är svag för snygga sammanfogningar eller att såga dina egna lister, är bordscirkelsågen ett fantastiskt verktyg. En bordscirkelsåg lämpar sig bra för “massproduktion”, så om du har behov av att såga till flera identiska ämnen, kan du inte göra det snabbare än med en bordscirkelsåg.

  Vilken bordscirkelsåg ska du välja?

  Bra grejer kostar, och en bordscirkelsåg kan också snabbt bli en dyr investering till verkstaden. Priserna stiger snabbt och bordscirkelsågen kan snabbt bli mycket, mycket dyr. Men vad ska du då välja? Vilka behov har du? Om du läser Gör Det Självs grundliga test av bordscirkelsågar, kan du bli klokare på vilken maskin som passar dig. Läs vårt senaste test av bordscirkelsåg här: Test av bordscirkelsåg.

  En liten bordscirkelsåg är också ett alternativ

  En bordscirkelsåg är alltså inget man bara flyttar runt på hur som helst. I regel håller den hus i verkstaden, där den tar en hel del plats. Men du kan även köpa en liten bordscirkelsåg, som du kan ta med dig vart du vill. Flera av bordscirkelsågarna är nämligen försedda med hjul, så att det blir lätt att flytta sågen när stativet fälls ihop.

  Kanske tänker du att en vanlig cirkelsåg räcker för dina behov. Då kan du läsa vårt nya test av cirkelsågar här: Test av cirkelsågar