Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Bordscirkelsåg

Den robusta bordcirkelsågen är ovärderlig för alla tränördar. Här kan du läsa om hur du använder bordcirkelsågen, och dess tillbehör och klingor. Du hittar också vårt senaste test om bordcirkelsågar.

Bordscirkelsåg

Om du vill arbeta helhjärtat i trä, finns det ingen annan utväg. Du måste skaffa dig en bordscirkelsåg. Den fulländar varje snickarverkstad, och med en bordscirkelsåg kan du göra mycket mer precisa och raka snitt än du kan med någon annan såg. En bordscirkelsåg är en större investering, men det är en investering som snabbt ger utdelning.

Skillnad på cirkelsåg och bordscirkelsåg

Räcker det inte med en cirkelsåg? Vad är skillnaden egentligen på en cirkelsåg och en betydligt dyrare bordscirkelsåg? Den största skillnaden är att cirkelsågen är mycket mer mobil och behändig än en bordscirkelsåg. En bordscirkelsåg är, något förenklat, bara en cirkelsåg som man vänt och monterat på ett bord. Du för träet genom sågen istället för att föra sågen genom träet.

Vad använder man en bordscirkelsåg till?

En bordscirkelsåg är som sagt ett riktigt snickarverktyg, och om du är svag för snygga sammanfogningar eller att såga dina egna lister, är bordscirkelsågen ett fantastiskt verktyg. En bordscirkelsåg lämpar sig bra för “massproduktion”, så om du har behov av att såga till flera identiska ämnen, kan du inte göra det snabbare än med en bordscirkelsåg.

Vilken bordscirkelsåg ska du välja?

Bra grejer kostar, och en bordscirkelsåg kan också snabbt bli en dyr investering till verkstaden. Priserna stiger snabbt och bordscirkelsågen kan snabbt bli mycket, mycket dyr. Men vad ska du då välja? Vilka behov har du? Om du läser Gör Det Självs grundliga test av bordscirkelsågar, kan du bli klokare på vilken maskin som passar dig. Läs vårt senaste test av bordscirkelsåg här: Test av bordscirkelsåg.

En liten bordscirkelsåg är också ett alternativ

En bordscirkelsåg är alltså inget man bara flyttar runt på hur som helst. I regel håller den hus i verkstaden, där den tar en hel del plats. Men du kan även köpa en liten bordscirkelsåg, som du kan ta med dig vart du vill. Flera av bordscirkelsågarna är nämligen försedda med hjul, så att det blir lätt att flytta sågen när stativet fälls ihop.

Kanske tänker du att en vanlig cirkelsåg räcker för dina behov. Då kan du läsa vårt nya test av cirkelsågar här: Test av cirkelsågar

Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.

Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa

password_reset.form.password_is_changed

Din beställning
Beställning
Skapa Profil
Du är på väg att köpa tillgång till:
Totalt pris: null purchase.price.currency
Mer för mindre?
Få över 1 000 byggbeskrivningar och full digital åtkomst för bara 29 kronor
    • Tillgång till över 1 000 digitala byggbeskrivningar
    • Du kan säga upp din prenumeration när som helst.
    • Efter erbjudandet fortsätter prenumerationen som en tillsvidareprenumeration för 79 kr i månaden
Endast 29 kr första månaden
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Tillbaka
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka