Isoleraren börjar med att kontrollera om isoleringen går hela vägen ut till taket. Här ligger det redan isoleringsgranulat, i annat fall hade man fått isolera även här. Nu kan vi börja lägga själva isoleringen.

Vi använder 100 mm tjocka skivor, men eftersom vi ska ha 200 mm isolering lägger vi två lager. Isoleraren lägger an skivan vid taket och skär längs kanten så att skivan fasas av i ungefär samma vinkel som taket. Sedan lägger man bara skivan på plats.

Det ska finnas omkring 5 cm utrymme mellan skivan och taket så att luft kan cirkulera. Nästa skiva läggs vid sidan av den första och här får vi skära ut för en takbjälke. Hantverkaren är mycket noga med att skära till skivan exakt, så att den ligger het an bjälken.

Minsta glipa kan skapa en köldbrygga.I nästa lager lägger hantverkaren skivorna i andra ledde, så att kortsidornas fogar lappar över varandra. Återigen skär vi till både för takbjälken och för att lämna ett avstånd till taket.

Nu är det bara att fortsätta på samma sätt till dess hela golvet är isolerat. Det här är ett enkelt och billigt sätt att isolera vinden, om du inte använder den på annat sätt. Och utgifterna för materialet tjänar du snabbt in på energibesparingen.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Så sparar du tusentals kronor varje år!

Vi vet att isolering inte är det ämne våra läsare tycker är det mest spännande. Många tycker faktiskt det är riktigt trist. Vi erkänner att det inte är världens roligaste arbete. Men det är det smartaste! För du kan sänka din värmekostnad med tusentals kronor. Så vi kan inte säga det tillräckligt många gånger: Isolera, isolera, isolera!

Se var värmen läcker ut med en infraröd termometer

Med en infraröd termometer går det snabbt och lätt att mäta temperaturskillnader i huset, och se var du behöver isolera för att sänka värmekostnaden..

Du pekar med laserpunkten på den yta du vill mäta, och sekunden efter kan du läsa av temperaturen på skärmen.

Just nu får du en infraröd termometer tillsammans med 2 nummer av Gör Det Själv för endast 49,50 kronor + 39,50 kronor i porto och exp. avg. Du sparar 597 kronor.

Ja tack: Jag vill se erbjudandet och läsa mer om den infraröda termometern!

Här kan du se en video av hur den infraröda termometern fungerar: