Köksskåp

Tillverkarna hittar hela tiden på nya lösningar när det kommer till köksskåp. Vi visar dig nya köksskåp, och lär dig bygga några av tillverkarnas favoriter själv.

Köksskåp

Kökskåp är de viktigaste möblerna i ett kök och finns både som underskåp, överskåp och höga köksskåp som går från golv till tak.

Köksunderskåp

Kökets underskåp är ofta standardskåp, som placeras på en sockel och avslutas med en köksbänkskiva. Djupet på kökets underskåp är ofta 60 cm, så de är både rymliga och har en bra arbetsyta på bänkskivan.

Köksöverskåp

Överskåpen i köket är ofta något mindre djupa, så de ex. kan hänga över underskåpen och bänkskivan, utan att du slår huvudet i skåpen.

Köp eller bygg egna köksskåp

Det finns massor av billiga köksskåp som du kan köpa i färdiga moduler. De finns även i olika bredder så att du lättare kan få det att passa hos just dig. Du kan så klart även välja att själv bygga dina köksskåp, men det är något mer tidskrävande.

Det är superviktigt att dina köksskåp placeras så att de står helt rakt - både underskåp som står på en sockel och överskåp som hänger på väggen. Var noga med vattenpasset när du bygger sockel och monterar på väggen.

Fräscha upp de gamla köksskåpen

Har du gamla köksskåp som fungerar bra men ex. har en omodern färg, kan du enkelt måla om dem. Det kommer fräscha upp hela köket.

Du kan även få en ny look till ditt kök genom att byta handtag på dina köksskåp. Det finns massor av olika typer, från klassiska metallhandtag till romantiska porslinsknoppar. Eller varför inte moderna läderhandtag eller kanske bara ett hål i luckan?

Om du ska sätta nya handtag på köksskåpen är det smart att använda en mall, så att de hamnar exakt lika. Här kan du se hur du gör:

SE VIDEO: Så placerar du kökshandtagen