De bästa idéerna för förvaring av skor

Har du många skor som översvämmar hallen? Du är långt ifrån ensam. Som tur är har våra smarta läsare hittat på ett par praktiska och snygga lösningar för förvaring av skor och stövlar.

Skor förvaring Gör Det Själv

Skorna sticks in under den lodräta listen upptill och vilar sedan på klackarna på den undre listen.

1. Smart skohylla på väggen

Den här skohyllan tar nästan ingen plats och snickras snabbt av ett par mdf- eller plywoodbitar. Hyllan består av ett bakstycke, som ska vara lite högre än skorna, och en list nertill vinkelrätt mot bakstycket.

Upptill sitter en låda av en vågrät ovandel, två lodräta sidor och en lodrät framsida, och lådan är fäst på bakstycket. Bakom framsidan sitter borstar, och de klämmer fast skorna när de sätts på plats.

Skorna vilar på sina klackar. När skohyllan är klar kan spikar och skruvar spacklas och lådan målas innan den skruvas fast på väggen. Hyllan kan lätt anpassas efter önskat antal skor. -A.J.

Skor förvaring Gör Det Själv

Bakom den lodräta listen sitter borstar som håller fast skorna.

2. Skjutluckor döljer skorna

Vi hade tröttnat på alla skor som tog plats på golvet i hallen och saknade verkligen en praktisk skohylla med plats för många skor. Och de skulle helst inte kunna ses, för alla skor är ju inte så snygga. En sådan hylla snickrade jag.

Jag tillverkade fyra avlånga lådor som staplades till en möbel. I varje låda ryms tre par så möbeln rymmer totalt 12 par skor. Fronten på varje låda täcks av en skjutlucka som lätt kan dras åt sidan. Luckorna sitter mellan möbeln och ett par lister. -L.H.

Skor förvaring Gör Det Själv

Skjutluckorna glider i spår mellan listerna och möbeln. Med ett litet hål i luckan kan den lätt öppnas.

3. Skoskåp med smutslåda

Jag har snickrat ett praktiskt skoskåp till hallen och i det sätter jag smutsiga skor, kängor och stövlar, för då slipper jag tidningar och andra tillfälliga lösningar som gör att golvet inte smutsas ner. Smuts från skosulorna faller ner i en låda i botten av skåpet.

Skåpet har jag köpt och i stället för en hylla har jag skruvat fast två lister på sidorna och i listerna sitter ett antal rör av aluminium. Det är på dem som skorna sätts. Under rören har jag satt en låda som lätt kan tas ut och tömmas. -C.A.

Skor och stövlar står på rör så att smuts faller ner i lådan. Lådan kan lätt dras ut, tömmas och torkas av.

4. Dörröppning blev skoskåp

När vi beslöt att bomma igen en dörröppning lät vi dörren sitta kvar och satte en skiva på den andra sidan av karmen. Det lilla utrymmet mellan dörr och skiva använder vi nu som skoskåp.

BYGG SJÄLV: Skåp med plats för många skor

Vi har satt rundstavar mellan karmsidorna hela vägen uppifrån och ner på ett sådant sätt att två rundstavar fungerar som en hylla. Den nedre rundstaven sitter närmast skivan och på den vilar skospetsarna. Den andra sitter 15 cm högre upp och håller resten av skon. -O.H.

Skor förvaring Gör Det Själv

Rundstavarna sitter i små plastbeslag som även används till klädstänger.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Förvaring