Byggbeskrivningar
Lätt
Svår
Familjen har här utnyttjat trappans bredd och djup på 80 cm och monterat en klädstång för ytterkläder i det stora skåpet. Här har det också blivit plats för tre hyllor.

Familjen har här utnyttjat trappans bredd och djup på 80 cm och monterat en klädstång för ytterkläder i det stora skåpet. Här har det också blivit plats för tre hyllor.

Platsen under en trappa är som gjord för förvaring, men det kan vara svårt att hitta en optimal lösning. I ett vanligt radhus har Line tänkt ut och byggt en briljant lösning på familjens platsproblem.

Hon var trött på att skor, ytterkläder och mycket annat fick hallen att se stökig ut. Därför blev det lilla skrymslet under trappan till ovanvåningen utnyttjat till ett trappskåp med fyra djupa skåp med massor av hyllor. Och resultatet ser verkligen bra ut.

Utdragbara skåp

Ett trappskåp måste specialbyggas så att det passar trappans mått. Efter att ha undersökt priset för att få det byggt av en hantverkare valde Line att själv mäta upp, skissa och köpa material, innan hon tog fram borrmaskin, såg och verktygslåda.

Lösningen är fyra utdragsskåp utan handtag. De två stora modulerna är monterade på hjul för att kunna lastas tyngre.

Läs också: 25 smarta förvaringsidéer

De två mindre skåpen har utdragsskenor istället för hjul. Den här metoden är mer elegant, men inte lika enkel. Det ska t.ex. byggas en sockel i botten, och skenorna ska göras fast i lister, så att skåpen håller för vikten av de fyllda hyllorna.

Hämta artikeln och få en komplett bygginstruktion

I artikeln får du en komplett bygginstruktion för det geniala skåpet på skenor. Vi visar bland annat hur du mäter och bygger sockeln längs golvet, så att skåpen får bra stöd i botten. Du kan även se hur du fäster skenorna och monterar luckan på skåpet.