Garage

Är du trött på att bilen inte startar på kalla morgnar. Då kan ett garage vara lösningen, eventuellt med en inbyggd verkstad. Här finner du råd och bygginstruktioner för hur du själv kan bygga ett garage.

  Bygg ditt eget garage

  På den här sidan hittar du instruktioner för hur du själv bygger ett eget garage. Vi guidar dig hela vägen - se hur du gör ramarna till fasaden, hur du klär in gavlarna på garaget med trä, gör takbjälkar och får en korrekt lutning på taket. Bygg ditt garage från grunden, eller som en byggsats med sektioner. Du väljer själv vilket garage som passar just dig. Vi ger dig tips och råd.

  Stort garage? Kom ihåg att ha bygglov!

  Bygger du ett stort garage måste du komma ihåg att ansöka om bygglov. Små garage kan gå inom ramen för Attefallshus, men kom ihåg att alltid kontrollera med kommunen före du sätter igång att beställa byggsats eller snickra. Läs på vad som gäller i just din kommun och i det område där du bor.

  Bygg ett billigt garage

  Vi visar hur du bygger ett billigt garage - eller ett dubbelgarage - på bara tre dagar. Garagen går att beställa i den storlek som passar dig. Det kompletta garaget i trä levereras nämligen som en byggsats, där alla delar är tillsågade och packade i sektioner. Det är det lättaste, snyggaste och billigaste sättet att få ett garage på. Se artikeln här: Smart och billigt garage som byggsats.

  Bygg eget garage med hobbyrum och vedbod

  Vi har bl.a. en grundlig instruktion för hur du bygger ett garage med hobbyrum och vedbod. Det finns plats för bil, cyklar, och verktyg i garaget. Vi visar dig hur du själv steg för steg bygger ditt nya garage i trä med plats för allt detta.

  Renovera eller bygg om ditt garage

  Här på sidan hittar du också tips och hantverkarråd hur du ger ditt befintliga garage en ordentlig uppdatering. Du kan t.ex. ge ditt garage ett helt nytt utseende genom att fräscha upp fasaden - en lätt och billig lösning som går snabbare än att byta hela garageporten.

  Montera själv en elektrisk garageportöppnare

  För många är det kanske onödig lyx, men har du någon gång testat automatisk öppning av garageporten har du svårt att inte vilja ha det igen. Det finns automatiska varianter till alla slags garageportar, oavsett om de tippas eller åker upp, rullas åt sidan eller öppnas upp som två stora dörrar.