Carport

En carport skyddar din bil och gör att du kan kliva ur bilen eller av cykeln utan att bli blöt om fötterna. På dessa sidor finner du olika bygginstruktioner för hur du kan bygga din egen carport.

Bygg själv din carport

Vi visar dig, steg för steg, hur du själv bygger en carport, samt vilka verktyg och material du behöver. Vi guidar dig exempelvis när det gäller val av stolpar eller stolpskor (om du vill undvika trä med jordkontakt), plåttak, plåtskivor eller klinkklätt tak. Du hittar råd och vägledning till din nya carport här.

Planera din carport

Det krävs planering för att bygga en carport. Beroende på tid och pengar är det en god idé att undersöka marknaden för standardmodeller som lever upp till dina krav. Ta en grundlig titt på ditt hus och överför stilen till din carport. Det kostar en del pengar, men sedan är du säker på att din carport blir harmonisk och funktionell. Du kan också välja ett bygga någon av de carportar vi beskriver här på Gör Det Själv. Det finns massor av pengar att spara på att bygga din carport själv.

Bygg själv den perfekta carporten

Vi har byggbeskrivningar till olika sorters carportar, stora som små. Vill du ha en carport med galvaniserat stål och plast? Då är plåt carporten med termotakplattor, sidor med inbyggda hängrännor och hörnstolpar som fungerar som stuprör – kanske något för dig? Stålcarporten levereras monteringsfärdig. Vi har en utförlig beskrivning till hur du själv bygger en carport i galvaniserat stål.

Är du mer intresserad av att bygga en carport av trä med klassiska fogar och traditionella verktyg? Då visar vi dig hur du ska göra. Leta fram din fogsvans, träklubba och en handfull nyslipade stämjärn, och bygg en enkel konstruktion som matchar huset fint.

Du kan också välja att bygga en dubbel carport med plats för bil och båt, cyklar, trädgårdsmöbler och redskap. Eller varför inte satsa allt på en carport med förråd och växthus? Oavsett vilken modell du föredrar hittar du inspiration och byggbeskrivningar till hur du bygger den perfekta carporten – steg för steg.

andra från Bonnier Publications