Skruvdragare test

Vi testar uthålligheten genom att borra med ett 40 mm-centrumborr i en MDF-skiva på 66 mm.

De är lätta, ergonomin är i toppklass och krafterna är oerhört imponerande – och så är de dessutom utrustade med en rad snygga detaljer och funktioner.

Med de toppmoderna borrskruvdragarna på 18 volt får du verkligen mycket för pengarna, och även om den dyraste maskinen kostar 3 700 kr så räcker 2 500 kr gott och väl.

Totalt riktpris under 4000 kronor

Vi bad leverantörerna att ställa upp i testet med sina egna, bästa val. Vårt krav var att borrskruvdragaren, batterierna och laddaren ska kunna köpas för totalt max 4 000 kronor.

Några valde en toppmaskin med två billiga batterier. En enda leverantör valde att ställa upp med ett nytt, dyrt toppbatteri, medan andra gjorde som testets vinnare och prioriterade två stora batterier med många amperetimmar tillsammans med en lite billigare maskin.

Så har vi testat skruvdragare

För att testa styrkan fick varje maskin skruva i fem krävande karmskruvar i en tryckimpregnerad stolpe av furu medan vi tog tiden.

Uthålligheten testades genom att borra tills batterierna tog slut. När maskinen innehöll två batterier räknades båda med.

Den mest typiska uppgiften för en skruvdragare är dock fortfarande att skruva i helt vanliga spånskruvar. Vi tog därför tid på hur snabbt maskinerna kunde skruva i dessa.

Under testet utvärderade vi handhavandet regelbundet. Här räknades bland annat faktorer som balans och placering av knappar med.

Oberoende test av skruvdragare

Magasinet Gör Det Själv är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter.

Vår testredaktör undersöker vad som finns på marknaden, och handplockar själv alla de maskiner som han testar.

De som deltar utsätts för exakt samma hårda test, som du kan ta del av i denna artikeln.

Vi har testet disse bore-/skruemaskiner

BOSCH ADVANCEDDRILL 18
BOSCH GSR 18V-60 C
DEWALT DCD708S2T
AEG BSB18C2BL
RYOBI R18PD7-220B
METABO BS 18 LT BL
MAKITA DDF484RTJ

LADDA NER ARTIKELN och se vilken skruvdragare som blev den stora vinnaren av vårt test av skruvdragare.