ALLT OM BORRSKRUVDRAGAREN:

1. CHUCK: På små modeller klarar chucken endast 10 mm borrskaft. På en 18-voltsmaskin bör den klara 13 mm skaft, så att du kan använda grövre borr.

2. MOMENT: En bra 18-voltare bör ha minst 10 momentsteg som lätt ska kunna ställas in.

3. VÄXEL: Alla modeller har två växlar, några har rent av tre.

4. HUS: På dyra modeller har huset gjutits i stark plast eller metall för att maskinen ska tåla en ganska hårdhänt behandling.

5. BAKOM SKALET: På dyra modeller har all plast (nylon) ersatts av metall. Det ger maskinen längre livslängd.

6. LJUS: Några modeller har en arbetslampa med led-ljus framtill. Det är en fördel när du arbetar där belysningen inte är så stark.

7. HANDTAG: Med mjuk beläggning får du bra grepp.

8. BATTERI: Ju fler amperetimmar, desto längre kan du arbeta utan att ladda.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Test av 18 V borrskruvdragare

VIKTIGA FUNKTIONER PÅ BORRSKRUVDRAGAREN

**BALANS:** Du arbetar ofta ganska länge med maskinen. Om balansen inte är bra tröttar du ut arm och handled när du använder maskinen.

BALANS: Du arbetar ofta ganska länge med maskinen. Om balansen inte är bra tröttar du ut arm och handled när du använder maskinen.

KAPACITET: Det är antalet amperetimmar (Ah) i batteriet som talar om hur länge du kan arbeta utan att behöva ladda batteriet. Se därför upp med maskiner på rea. De kan vara billiga för att batteriet har få amperetimmar eller för att laddaren är långsam.

**INDIKATOR:** Om det finns en indikator på batteriet kan du se när det blir dags att ladda det eller om det ska ladda innan du börjar.

INDIKATOR: Om det finns en indikator på batteriet kan du se när det blir dags att ladda det eller om det ska ladda innan du börjar.

**BRA GREPP:** Softgrip (mjuk halkfri beläggning) är numera standard på handtaget där man håller. Kolla om maskinen ligger bra i din hand innan du köper den.

BRA GREPP: Softgrip (mjuk halkfri beläggning) är numera standard på handtaget där man håller. Kolla om maskinen ligger bra i din hand innan du köper den.