Batteriskruvdragare test

De små skruvdragarna klarade både stora skruvar och 18 mm hål med centrumborr.

De batteridrivna skruvdragarna liknar mest leksaker. Men även om de naturligtvis inte kan mäta sig med större maskiner på 12 eller 18 volt, är de allihop överraskande starka och det var marginaler som avgjorde vilken maskin som vann.

Vi utsatte dem för en rad helt orimliga tester för att bedöma deras styrka, hastighet och uthållighet. Och även om maskinerna har utformats för mindre skruvar så visade vårt test att du faktiskt även kan använda dem till att borra med. Allt som krävs är att borret har en hals som passar i HEX-fästet.

LÄS OCKSÅ: Se alla sorters verktygslådor

Förhandsfavoriten åker på stryk

Med mer än 17 miljoner sålda exemplar under de senaste 16 åren är Bosch IXO det bäst säljande elverktyget någonsin. Så det var inget tvivel om vilken maskin som var favoriten. Därför var det också överraskande att den inte vann något av deltesterna.

Så har vi testat batteriskruvdragarna

Ju starkare skruvdragarna är, desto fler uppgifter kan de utföra. För att testa styrkan skruvade vi i tre olika skruvar så långt som möjligt och därefter mätte vi hur mycket som stack upp.

Med en typisk laddningstid på omkring 3–5 timmar är det en fördel om batteriet inte tar slut direkt. Vi har därför testat hur många hål vi kunde borra innan batteriet tog slut. Vi har också tittat närmare på hastigheten genom att mäta hur lång tid det tog för de tre skruvarna att skruvas i.

Oberoende test

Magasinet Gör Det Själv är 100 procent oberoende från tillverkare, annonsörer och andra intressenter.

Vår testredaktör undersöker vad som finns på marknaden, och handplockar själv alla de maskiner som han testar.

De som deltar utsätts för exakt samma hårda test, som du kan ta del av i denna artikeln.

Vi har testat de här 7 batteriskruvdragarna

  • MAKITA DF001DW
  • BOSCH IXO
  • BLACK+DECKER CS3652LC
  • FERM CDM1132
  • RYOBI ERGO
  • EINHELL TC-SD 3,6 LI
  • SKIL 2636 AA

LADDA NER HELA TESTET och se vilken batteriskruvdragare som blev den stora testvinnaren.