Välgenomtänkt sänksåg på batteri

Sladden har slopats, men detta går inte ut över prestationen. De två batterierna på totalt 36 volt ger ett enormt kraftöverskott som imponerar.

Imponerande sänksåg från Makita

Sänksågen fungerar med skenor från andra tillverkare. Denna är från Festool.

Om sänksågen:

MAKITA DSP600Z BATTERIDRIVEN SÄNKSÅG

Batterispänning: 2 x 18 volt

Batterikapacitet: 1,5-6 Ah

Varv/min: 2 500-6 300

Skärdjup: 90°/45°: 56/40 mm

Vinkel, vänster/höger: 1°/48°

Vikt utan batteri: 5,1 kg

Pris: 3200 kr på nätet (solo)

Sänksåg med enormt kraftöverskott

En sänksåg är lite av en specialist. Den påminner mycket om cirkelsågen, men som namnet antyder kan den också dyka ned i det material man sågar i.

Den gör spikraka snitt i helt exakta vinklar och priset är ofta en bra bit över 3 000 kr. Allt ska därför också vara bra, och det får man säga att det är med Makitas DSP600Z.

Det är en krävande uppgift att t.ex. skära upp plattor, och därför har Makita valt att utrusta sin såg med hela två 18-voltsbatterier.

Maskinens totalt 36 volt ger ett enormt kraftöverskott och sågen kan mäta sig med professionella maskiner med sladd.

När vi sågade i 19 mm MDF-plattor klarade maskinen uppgiften utan att tappa i varvtal. Den har en god stabilitet och ligger säkert i skenan som köps separat.

Sågens 5,1 kg plus batteriernas 1,2 kg ger en fin arbetsvikt.

Robust sänksåg

Makitan är enkel att hantera och inställningsmöjligheterna och precisionen uppfyller de krav man har på en specialist i den här prisklassen. De olika fingerskruvarna är solida och lätthanterliga.

Sågen verkar på det hela taget mycket robust och den klarar alltifrån lätt hobbyarbete till mer krävande uppgifter på en professionell arbetsplats.

Sänksågen säljs endast utan batterier och laddare. I det här testet har vi använt två 4 Ah-batterier som kan köpas i ett set med laddare och väska för 1 995 kr.

LÄS OCKSÅ: Test av sänksåg

Detaljer hos sänksågen

DUBBEL BATTERIINDIKATOR
Det är en klar fördel med två batterier som driver sågen, eftersom du då kan se hur mycket laddning som finns kvar i vart och ett av dem.

EXAKTA INSTÄLLNINGAR
Klingans lutning och sågdjup kan ställas in helt exakt tack vare de solida fingerskruvarna och de tydliga skalorna.

Slutsats

Ett totalt pris som ligger precis över 5 000 kr är utan tvekan mycket pengar. Men du får också vad du betalar för. Sågen är extremt välgenomtänkt, stark och presterar helt i klass med liknande sågar med sladd.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Cirkelsåg