Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Cirkelsågen du INTE vill vara utan

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Makitas batteridrivna cirkelsåg träffar mitt i prick. Du får en praktisk maskin med massor av kraft och möjlighet att använda den med styrskena.

Makita cirkelsåg på batteri

Batteri: 18 V /4 Ah


Klingans storlek: 165 mm


Motor: Borstfri


Max varvtal: 5000/minut


Vikt: 3,3 kg

Då det var dags att byta ut min gamla cirkelsåg valde jag en batteridriven, då jag tänkte att den nog kunde täcka mitt förhållandevis blygsamma sågbehov. Valet föll på denna såg från Makita, och det har jag inte ångrat. Dels är det trevligt att slippa sladden, och dels sågar den mycket bättre än min gamla traditionella cirkelsåg.

Sågar som en dröm

Den kolborstfria motorn och den avancerade elektroniken gör att maskinen har massor av kraft att hushålla med, beroende på vad den sågar i. Är det tunt, lätt trä, behöver den inte ta ut sig. Är det tungt, hårt trä, lägger den manken till och använder all den kraft som finns att tillgå.

LÄS OCKSÅ: Test av cirkelsågar

Effektiv och praktisk

Motorbromsen fungerar perfekt, sågen stoppar på en millisekund när knappen släpps. Lyset är kraftigt och ligger precis på såglinjen, som hålls ren av en blås.

Handgreppet med glidsäker beläggning är bekvämt, och rakt under handtaget sitter LED-lamporna. De visar hur mycket batteri du har kvar, och om ditt pågående moment drar mycket ström – en sorts ecodrive-indikator.

Jobbar du med hårda material gäller det att sätta det andra batteriet på laddning. Som tur är följer en snabbladdare med, så på en kvart är batteriet laddat. Det ingår ett parallellanslag och en adapter som kan spännas på så att sågen kan användas med en Makita styrskena

/Testredaktör Kim Wilken

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka