Skärmvägg utomhus

Med en skärmvägg kan du njuta av solen utan att vinden stör. På dessa sidor hittar du många olika sorter skärmväggar, så det finns garanterat en som passar just dina behov.

  Bygg din egen skärmvägg utomhus

  En skärmvägg ger dig många fler utedagar under sommarhalvåret, så att du kan sitta och äta utomhus även om det blåser. Här i Sverige kan man vara säker på en sak när det gäller vädret: alldeles för många dagar är det för blåsigt för att sitta ute på altanen eller i trädgården. Vinden kan vi inte göra någonting åt, men vi kan bygga en skärmvägg.

  Det finns otaliga sorters skärmväggar. På dessa sidor finner du utförliga steg för steg-instruktioner för många olika slags skärmväggar utomhus. Om du har bestämt att du ska bygga en skärmvägg utomhus handlar det bara om att bestämma dig för vilken sorts skärmvägg det ska vara.

  En skärmvägg är inte bara en skärmvägg

  En skärmvägg finns i många olika varianter. De kan även byggas så att de passar just ditt behov och din smak. Skärmväggar utomhus kan vara stora och stabila, men de kan också vara mobila. Vissa skärmväggar är gjorda av trä, medan andra är byggda som levande vindskydd, fulla med klängväxter. Vilken typ passar din smak och dina behov?

  Den mobila skärmväggen

  Den flyttbara skärmväggen kan också göras på många sätt. Om du har en skärmvägg i trädgården kan du flytta runt den efter varifrån vinden kommer. En mobil skärmvägg är perfekt för att skapa små ytor med lä på dagar när solen steker, men vinden förstör stämningen.

  En skärmvägg på altanen

  En skärmvägg på altanen är en riktigt bra idé om du har en bestäm matplats på altanen, som du vill skärma av från vinden. Skärmvägg för altanen finns även i många olika modeller och material, som du hittar bygginstruktioner för här på sidan. Du kan snabbt och lätt bygga en skärmvägg för din egen altan – särskilt om du följer den bygginstruktion där vi har använt ett systemplank, där delarna redan var sågade på förhand. Du hittar bygginstruktionen här: Vindskydd för altanen – på nolltid!