Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

3 smarta appar till ditt nya kök

Skriv ut Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Vi har hittat ett par bra appar, som ger dig massvis med inspiration och möjlighet att fräscha upp ett äldre kök. Vill du göra en totalrenovering finns den möjligheten också med en avancerad app som är genial för att rita upp det nya köket ända från grunden.

KITCHEN DECOR IDEAS: Massor av inspiration

Innan du sätter dig fäör att skissa ditt nya kök är det alltid klokt att studera inspirerande bilder av andras fina lösningar. Appen Kitchen Decor Ideas innehåller fler än 1000 bilder av spännande och läckra köksprojekt och de har delats upp på ett logiskt sätt i kategorier, till exempel små kök, lyxkök, lantliga kök, herrskapskök och så vidare.

En del bilder visar en mycket amerikansk stil, men du kan ändå finna designpärlor, som med stor säkerhet kan inspirera dig och därmed hjälpa dig vidare med ditt eget köksprojekt.

Inspirationsappen Kitchen Decor Ideas har tack vare alla sina mycket olika exempel på köksinredning något för varje smak.

Språk: Engelska
Storlek: Ca. 50 MB
App Store: 45 kr.
Google Play: Gratis

AUTODESK HOMESTYLER: Fräscha upp ditt gamla kök

Man kommer långt med ett par bra idéer och ofta är det inte alls nödvändigt att investera i ett helt nytt kök. Appen Autodesk Homestyler har skapats av ett företag som tillhandahåller avancerad ritningssoftware för ingenjörer och appen är både proffsig och full av funktioner.

Med Homestyler kan du ta ett foto av ditt kök, mäta takhöjden och placera in hinder och sedan genast komma igång med att testa dina idéer.

Under designprocessen kan du måla väggarna i andra kulörer, lägga på en annan typ av bänkskiva och du kan sätta in nya vitvaror och köksskåp av olika slag i stället för de gamla. Resultatet blir fantastiskt på en bra, stor skärm. Vi rekommenderar att du använder Homestyler på en surfplatta som iPad eftersom det också är lättare att styra designen på en större skärm.

Hur skulle det se ut om vi byter ut endast ett par skåp, spisen och diskbänken? Med Homestyler kan du prova dig fram och du kan dessutom måla väggar och skåpluckor med några få tryck på skärmen.

Språk: Engelska
Storlek: Ca. 50 MB
App Store: Gratis
Google Play: Gratis

HOMEDESIGN 3D: Designa ditt nya kök

Om du har tänkt skippa renoveringen och i stället riva ner det gamla köket och sedan bygga upp ett nytt från grunden så behöver du ett ordentligt designprogram.

Med Home Design 3D kan du rita alla rum i bostaden med korrekt skala och därefter prova dig fram med olika möbler och inredningslösningar. När du ska rita ett nytt kök ska du alltså börja med att rita upp utrymmet (väggarnas placering, rumshöjden, dörrar, fönster etc.). Därefter kan du fortsätta med att sätta in en rad standardskåp, vitvaror, diskbänk osv.

Designdelen utförs i 2D uppifrån, men du kan lätt ändra till 3D-visning och gå runt i köket för att få bättre uppfattning av resultatet av ritningen.

Med visningen i tre dimensioner ger Homedesign 3D en god överblick över köket. Du kan testa programmet gratis, men fullversionen utan reklam kostar 80 kronor.

Språk: Engelska
Storlek: Ca. 300 MB
App Store: Gratis
Google Play: Gratis

Din beställning
Beställning
Skapa Profil
Du är på väg att köpa tillgång till:
null: 3 smarta appar till ditt nya kök
Totalt pris: null kronor
Mer för mindre?
Få över 1 000 byggbeskrivningar och full digital åtkomst för bara 29 kronor
    • Tillgång till över 1 000 digitala byggbeskrivningar
    • Du kan säga upp din prenumeration när som helst.
    • Efter erbjudandet fortsätter prenumerationen som en tillsvidareprenumeration för 79 kr i månaden
Endast 29 kr första månaden
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Tillbaka
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka