KITCHEN DECOR IDEAS: Massor av inspiration

Innan du sätter dig fäör att skissa ditt nya kök är det alltid klokt att studera inspirerande bilder av andras fina lösningar. Appen Kitchen Decor Ideas innehåller fler än 1000 bilder av spännande och läckra köksprojekt och de har delats upp på ett logiskt sätt i kategorier, till exempel små kök, lyxkök, lantliga kök, herrskapskök och så vidare.

En del bilder visar en mycket amerikansk stil, men du kan ändå finna designpärlor, som med stor säkerhet kan inspirera dig och därmed hjälpa dig vidare med ditt eget köksprojekt.

Inspirationsappen Kitchen Decor Ideas har tack vare alla sina mycket olika exempel på köksinredning något för varje smak.

Språk: Engelska Storlek: Ca. 50 MB App Store: 45 kr. Google Play: Gratis

AUTODESK HOMESTYLER: Fräscha upp ditt gamla kök

Man kommer långt med ett par bra idéer och ofta är det inte alls nödvändigt att investera i ett helt nytt kök. Appen Autodesk Homestyler har skapats av ett företag som tillhandahåller avancerad ritningssoftware för ingenjörer och appen är både proffsig och full av funktioner.

Med Homestyler kan du ta ett foto av ditt kök, mäta takhöjden och placera in hinder och sedan genast komma igång med att testa dina idéer.

Under designprocessen kan du måla väggarna i andra kulörer, lägga på en annan typ av bänkskiva och du kan sätta in nya vitvaror och köksskåp av olika slag i stället för de gamla. Resultatet blir fantastiskt på en bra, stor skärm. Vi rekommenderar att du använder Homestyler på en surfplatta som iPad eftersom det också är lättare att styra designen på en större skärm.

Hur skulle det se ut om vi byter ut endast ett par skåp, spisen och diskbänken? Med Homestyler kan du prova dig fram och du kan dessutom måla väggar och skåpluckor med några få tryck på skärmen.

Språk: Engelska Storlek: Ca. 50 MB App Store: Gratis Google Play: Gratis

HOMEDESIGN 3D: Designa ditt nya kök

Om du har tänkt skippa renoveringen och i stället riva ner det gamla köket och sedan bygga upp ett nytt från grunden så behöver du ett ordentligt designprogram.

Med Home Design 3D kan du rita alla rum i bostaden med korrekt skala och därefter prova dig fram med olika möbler och inredningslösningar. När du ska rita ett nytt kök ska du alltså börja med att rita upp utrymmet (väggarnas placering, rumshöjden, dörrar, fönster etc.). Därefter kan du fortsätta med att sätta in en rad standardskåp, vitvaror, diskbänk osv.

Designdelen utförs i 2D uppifrån, men du kan lätt ändra till 3D-visning och gå runt i köket för att få bättre uppfattning av resultatet av ritningen.

Med visningen i tre dimensioner ger Homedesign 3D en god överblick över köket. Du kan testa programmet gratis, men fullversionen utan reklam kostar 80 kronor.

Språk: Engelska Storlek: Ca. 300 MB App Store: Gratis Google Play: Gratis