Motorsåg

Motorsågen är oslagbar om du ska fälla träd över en viss storlek. Vi guidar och lär dig det du behöver veta om motorsågar.

  Motorsåg

  Motorsåg eller kedjesåg. Kärt barn har många namn. Vad den används till är desto tydligare. Chansen är nämligen ganska så stor att motorsågen - näst efter din gräsklippare, trimmer och häcksax, är den maskin du använder mest i din trädgård. Men även om själva motorsågen kommer efter de andra och in på en fjärde plats så tar den första pris för just priset, som mycket väl kan överstiga de andra rejält - särskilt trimmern och häcksaxen. Det är därför en bra idé att se till att sköta underhållet på sin motorsåg, så att du kan ha glädje av den i många år.

  Ta hand om din motorsåg

  På denna sida har vi samlat en rad artiklar som gör dig klokare på både motorsågar på batteri, bensin och sladd. Men vi har även samlat några artiklar som hjälper dig med underhållet och skötseln, och därmed även hur du förlänger livstiden på din motorsåg, samt hur du själv slipar kedjan så att den blir som ny igen.

  Vilken motorsåg ska du välja?

  Är du på jakt efter en ny motorsåg ska du först ta ställning till om den ska vara på driven med bensin eller batteri, som är de mest sålda modellerna. Och det finns fördelar och nackdelar med båda varianterna.

  Motorsåg på bensin eller på batteri

  Motorsågar på bensin är riktigt starka och dessutom billiga. Dock både luktar de och för oväsen - vilket kan irritera både dig och inte minst grannarna. Väljer du däremot en motorsåg med batteri får du en lättare maskin med färre vibrationer, som dessutom låter en hel del mindre. Däremot är den inte lika stark som en bensindriven och priset är även det lite högre.

  Motorsågen ska matcha dina behov

  Vad du ska välja avgörs av dina behov. Ska du beskära och fälla mindre träd, och bor med grannar nära inpå, är batterimodellen det givna valet. Är det däremot några riktiga bjässar du ska fälla, är det en motorsåg på bensin som du ska välja.

  Test av motorsågar

  Men även om du kommit fram till om det är en motorsåg på batteri eller bensin som du ska välja så slutar inte valen här. För att göra det så lätt som möjligt för dig att välja kan du läsa vårt test av: