Knivskarp kedjesåg på 3 sekunder

Tre till fem sekunder, där gnistorna flyger ut ur den gula sliplådan, och kedjan på din kedjesåg blir knivskarp igen. Det låter kanske för bra för att vara sant, men den är riktigt bra.

Knivskarp kedjesaag på 3 sekunder

Det speciella svärdet är utrustat med ett extra hål där slipkassetten kan fixeras. Det handlar om stora krafter, och då är det riktigt bra att slipkassetten sitter stenhårt fast. När slipkassetten pressas mot marken, trycks slipstenen in i kedjan. Resultatet blir rök, oljud, gnistor och en knivskarp kedja.

Oregon Powersharp är extremt effektiv och snudd på genial, när du på allvar ska fälla träd, beskära buskar eller såga ved. Systemet med svärd, kedja, slipsten och sliplåda finns till många olika märken av kedjesågar och lönar sig fort både i tid och pengar.

Så kommer du i gång

Det tar inte många minuter att montera svärdet och den nya kedjan – det fungerar på precis samma sätt som det brukar. Och så snart svärd och kedja sitter som det ska, är det ännu lättare att klicka på slipkassetten och slipa kedjan som vi visar dig här.

Knivskarp kedjesåg: Det nya Powersharp-svärdet monteras på samma sätt som det svärd som följde med din kedjesåg. 1

Det nya Powersharp-svärdet monteras på samma sätt som det svärd som följde med din kedjesåg. Det är sjävklart viktigt att du väljer ett system som passar till din såg.

Knivskarp kedjesåg: Håll fast svärdet med tummen, medan kedjan sätts på. 2

Håll fast svärdet med tummen, medan kedjan sätts på. När du skruvar på skyddskåpan på sågen måste svärd och kedja tryckas framåt så att kedjan blir stram.

Knivskarp kedjesåg: När du vill slipa kedjan monteras slipkassetten på svärdet, och luckan stängs 3

Klicka fast slipstenen i slipkassetten. Placera den i hacken och tryck den nedåt, tills den inte kommer längre.

Knivskarp kedjesåg: Klicka fast slipstenen i slipkassetten 4

När du vill slipa kedjan monteras slipkassetten på svärdet, och luckan stängs. Kontrollera att allt sitter fast ordentligt.

Knivskarp kedjesåg: Starta kedjesågen långsamt, så du får en känsla för systemet. 5

Starta kedjesågen långsamt, så du får en känsla för systemet. Det är först när du trycker ner den svarta fjäderfoten mot marken som slipstenen pressas in mot kedjan.

Runt om slipsystemet

Klicka på siffrorna på bilden här nedan och läs mer.

  1. Locket fälls ihop runt svärdet när slipkassetten är monterad.
  2. De två korta metallstängerna passar direkt in i hålet på svärdet och håller slipkassetten trycks fast medan du slipar.
  3. Den lilla slipstenen räcker till ca 15 slipningar innan den och kedjan måste bytas ut. Ju snabbare kedjan kör på kedjesågen, desto kortare tid behöver du slipa.

VI TESTAR: Motorsåg test

Det kompletta startsetet

Powersharp-systemet består av fyra delar: ett svärd som slipkassetten kan klickas på, en speciell kedja som kan slipas från ovan, en slipsten och så själva slipkassetten.

Ett set med svärd och slipkasset kostar 280 kr, och ett set med slipsten och kedja kostar 380 kr. Kedjan och slipstenen klarar ca 15 slipningar innan du behöver köpa ett nytt set.

Knivskarp kedjesåg: Det kompletta startsetet

Powersharp-systemet består av fyra delar: ett svärd, en speciell kedja, en slipsten och själva slipboxen.

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Motorsåg