Om pizzaugnen:
- Energikälla: Gas
- Effekt: 5 kW
- Max bakhöjd: 6 cm
- Bakyta: 34 x 34 cm
- Öppning: 36,5 x 8 cm
- Dimensioner: 53 x 53 x 29 cm
- Gastryck: 30 mbar
Du måste inte bygga en stor och tung pizzaugn med eldfast bruk och stenar för att baka en god gör-det-själv-pizza. Cozzes gasdrivna pizzaugn gör det lyande – ändå till ett riktigt rimligt pris.
Ugnen finns både som 13" och 17" stor. Vi har testat både den stora och den lilla, och de är i stort sett lika effektiva. Den stora kan naturligtvis baka större pizzor, och den har en brännare med en motsvarande större storlek.
Enligt tillverkaren ska ugnen eldas med fullt blås i 20-25 minuter för att värma upp stenen ordentligt innan bakning. Vi skulle dock snarare säga 30-40 minuter. Innan du skyfflar in pizzan ska du skruva ner och låta temperaturen falla lite, och sedan tar det bara två minuter att baka en spröd pizza.
Redaktionen rekommenderar: Bygg världens enklaste pizzaugn
Det tar lite tid att lära känna ugnen, och det kräver lite övning att hitta rätt temperatur, som inte bränner pizzakanten. Dessutom måste värmen ofta justeras lite mellan pizzorna. Men efter dina första tre eller fem brända läropizzor, så har du fått hyfsad snits på det.
Ugnen är väldigt effektiv, lättskött och enkel att rengöra. Och med lite övning även lättanvänd.
När man tittar på pris och kvalitet är det svårt att konkurrera med den lilla på 13". Men ska du baka pizzor till en familj på fyra, är den liten. Priset för den stora är i höjd med konkurrenterna.
LÄS OCKSÅ: Recept på hembakad pizza
DETALJER
ELEKTRISK START
Brännaren startas enkelt med ett tryck på en knapp. Elstarten drivs av ett AA-batteri som sitter inne i själva knappen.