Hur bygger man en pizzaugn?

Fråga

Hur bygger man en pizzaugn?

Svar

De bästa pizzorna bakar du i en vedeldad pizzaugn, och den bästa pizzaugnen bygger du så klart själv. Det behöver inte vara svårt att bygga pizzaugn själv, och du kan bygga en pizzaugn helt efter dina behov och ambitioner.

LÄS OCKSÅ: Bra att veta innan du bygger pizzaugn

Den enkla pizzaugnen

Du kan bygga en lätt och snabb pizzaugn på ett väldigt enkelt sätt genom att stapla några markstenar eller gamla tegelstenar.

Fördelen med denna pizzaugn är att du inte behöver använda en massa olika material och att pizzaugnen inte måste hålla så många säsonger.

Du bygger pizzaugnen av överblivet material i trädgården och det är därför inte bara enkelt utan det är även billigt och ett roligt återvinningsprojekt.

I den här byggbeskrivningen kan du se hur du bygger en enkel pizzaugn.

Du kan också bygga pizzaugn av plåt, om du har lite överbliven plåt från något tidigare projekt. Du kan t ex bygga pizzaugn av ett oljefat om du är lite händig och gillar att återanvända gamla saker.

Den roliga pizzaugnen

Även om det är enkelt att bygga en pizzaugn genom att stapla gamla stenar, så kan du faktiskt bygga även en snygg och “riktig” pizzaugn relativt enkelt.

Den roliga pizzaugnen är enkel att bygga, eftersom du inte behöver använda särskilt många olika material. Däremot behöver du några lite ovanliga material.

Du ska t ex använda en pilatesboll, hönsnät och perlit för att bygga denna pizzaugn. Se här hur: Bygg själv världens enklaste pizzaugn

Den roliga pizzaugnen ska både gjutas, putsas och dekoreras, men det är det värt när du har den färdiga perlitugnen.

Den utmanande pizzaugnen

Det är snyggt och effektivt med en murad pizzaugn. Det behöver inte vara svårt att bygga en murad pizzaugn själv, men det kräver lite gör-det -själv-erfarenhet och att du tar projektet som en rolig och spännande utmaning.

Den utmanande pizzaugnen kräver lite mer arbete och mer hantverkskunskap än både den enkla och den roliga, men du får en riktigt snygg pizzaugn som pryder sin plats i trädgården eller i ditt utekök.

Med den utmanande pizzaugnen bygger du en permanent pizzaugn på ett stadigt fundament, och du bygger både själva ugnen och förvaringsutrymme för din pizzaugn ved.

Se här hur du bygger den utmanande pizzaugnen.

Ugnen kan bli extremt varm, och eftersom den är murad kan den också hålla värmen enormt länge, så att du kan laga allt från läckra pizzor till pulled pork i din ugn.

LÄS OCKSÅ: Recept på hemmabakad pizza

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Pizzaugn