Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Diskho

Det är mycket att ta ställning till när diskhon ska bytas. Vi ger dig inspiration och visar hur du kan byta din diskho.

Montering av diskho

Diskhon monterar du så klart själv. Det finns en mängd exempel på människor som har sågat ett för stort hål i bänkskivan, vilket resulterat i att den dyra bänkskivan plötsligt blivit mer eller mindre oanvändbar. Men så behöver det inte gå när du ska montera din diskho. Om du är noga med mätarbetet är chansen väldigt stor att du monterar diskhon korrekt i bänkskivan.

Underlimma diskhon

Underlimning av diskhon har flera fördelar. Förutom det estetiska intrycket är det även riktigt praktiskt med en underlimmad diskho. På så sätt slipper man nämligen smuts runt kanten, eftersom den inte har någon kant som sticker upp.
Läs också: Så underlimmar du din diskbänk

Planlimmad diskho

Ett annat sätt att montera sin diskho på är att planlimma den. En planlimmad diskho är nersänkt i bänkskivan – och därför helt plan med bänkskivan. Framgångsreceptet för att lyckas är att det ska sågas ett hål för diskhon, varefter det ska fräsas en fördjupning hela vägen runt kanten så att hon hamnar i samma nivå som bänkskivan.

Läs också: Alla kan planlimma en diskho – och spara en förmögenhet

Svart diskho

Många människor väljer idag en svart diskho i komposit. Hons svarta färg ger ett modern intryck och är mycket populär i moderna kök.

Vit diskho

Vita diskhoar är inte någon ny trend. Tänk bara på de gamla porslinshoarna från förr. Idag blir det dock mer och mer vanligt att köpa en vit diskho i komposit, eftersom materialet är både hållbart och enkelt att rengöra.

Diskho av metall

De kan aldrig gå fel med en ho i rostfritt stål. Det starka materialet går knappt att slita ut, och oavsett vad du spiller på köksbänken kan du alltid få den ren igen.

Stopp i diskhon

En diskho med stopp gör ingen nytta. Därför kan det löna sig att tänka sig för vad man häller i den. Fett och olja är bannlysta, men även matrester är olämpligt att låta åka ner. Det är därför de flesta diskhoar är försedda med en sil. Om olyckan nu är framme, kan du prova med kokande vatten och om det inte hjälper får du krypa under vasken, skruva bort vattenlåset och ta bort allt som orsakat stoppet.

Läs också: Så rensar du avlopp och vattenlås

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka