Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Spaljé

Spaljéer kan både användas som vacker prydnad, men den kan även fungera som stöd för tunna, unga träd. Vi ger dig råd och visar hur du kan bygga din egen spaljé.

Spaljéer för trädgårdens blommor och fruktträd

En spaljé är en enkel och praktisk metod för att lyfta upp dina blommor, och ge trädgården ett frodigare intryck. En spaljé kan även användas som stöd för unga, spinkiga träd. De kan hittas överallt i parker och trädgårdar, och kan användas som ett levande spaljéplank. Samtidigt är konstruktionen relativt enkel, och det gör det till ett strålande gör det själv-projekt som de flesta kan klara av.

Bygg din egen spaljé

När du påbörja bygget av din egen spaljé finns det många sätt att göra på. Du kan t.ex. välja att bygga spaljéer i trä eller metall. Du kan välja att göra överkanten platt, eller sätta en båge i toppen. Därför har vi på Gör Det Själv samlat våra bästa byggbeskrivningar. Du kan välja att följa dem steg för steg eller låta dig inspireras och bygga någonting helt eget.

Bygg spaljéer i trä

Med ganska få och enkla byggmaterial kan du bygga spaljéer i trä till trädgården. Vi har utförliga guider, som visar dig hur du själv bygger en blomsterportal eller spaljéplank av impregnerade stolpar, lister och brädor.

Bygg spaljéer i metall

Vi visar dig hur du enkelt och billigt kan bygga klassiska väggspaljéer – en vacker fristående spaljée och en spaljé med båge av armeringsnät. Du kan även se hur du monterar spaljén som avskärmning på en liten altan, men de kan även stå helt fritt, t.ex. som en avdelare i trädgården eller vid ett äpple-/päronträd. Armeringsnäten kan köpas obehandlade, så att de rostar. Det kan du välja att se som en dekoration, eller så kan du köpa de något dyrare galvaniserade varianter. Det finns även tunnare nät med mindre maskor i rostfritt stål. Storleken på maskorna varierar från 50 till 200 millimeter, och tjockleken på tråden från 4 till 12 mm.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka