Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Galleri med eldstäder

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Det finns många olika varianter av eldstäder – stora eller små, billiga eller dyra, enkla och naturliga eller avancerade och lyxiga. Vilken passar dig? Det blir du klokare på här:

Myshörna i natursten

Myshörna i natursten

Eldstaden är en del av terrassen i natursten i trädgårdens undangömda hörn. Här sitter du inte runt elden, som istället är placerad i utkanten av terrassen – skyddad av skogens stora träd.Gör en snygg eldplats av marksten
Den cirkelformade eldplatsen är byggd av marksten. Här kan du baka pinnbröd eller njuta av värmen från elden en sen sommarkväll.

BYGGBESKRIVNING: Se, hur vi gör en lyxig eldstad av natursten

Eldstad gjuten i betong

Betong är ett gediget material, även till en eldstad. Du kan själv formgjuta den, i precis den storleken som passar dig.

Billig eldstad av återvunna material

Den här eldstaden är byggd av gamla plattor, som egentligen skulle kastas, men som fungerar perfekt att staplas i en ring med plats för grill i mitten. Med ett par bänkar av återvunna träbjälkar blir det det en billig men funktionell eldplats.Gjut själv en stilren eldstad
Öppen brasa på altanen ger hög mysfaktor en sommarkväll.

BYGGBESKRIVNING: Här visar vi dig hur du lätt bygger kvarterets snyggaste eldstad.

Eldstad nersänkt i gräsmattan

En enkel eldstad kan göras som en försänkning i gräsmattan. Här är det en form av järn, som grävts ner i nivå med gräsmattan, men du kan också sätta betongplattor på högkant i sidorna på eldstaden.Stor nedsänkt eldplats
Eldstaden är nedsänkt i marken. Det kräver lite grävarbete, men det håller kvar värmen när kvällarna är kyliga.

BYGGBESKRIVNING: Se, hur du bygger en läcker, nersänkt eldstad i trä med massor av sittplatser

Naturlig eldstad av kullersten

Är du mer för den “naturlige” looken, kan du göra en eldstad av natursten ex. kullersten, som är en lite större sten med runda former. Stenarna knackas ner i grus, som läggs ut, när det översta lagret av jord tagits bort.

Den integrerade eldstaden

Du kan också välja att bygga en eldstad i förlängningen av din terrass, så den blir en integrerad del av din myshörna utomhus.Gjut ett eldfat på det enkla sättet
Med två murarhinkar kan du lätt gjuta ett läckert eldfat som garanterat blir en mysig samlingsplats.

BYGGBESKRIVNING: Se, hur man gör en eldstad på det lätta sättet

Eldstad av sten och armeringsnät

Om du önskar dig en stor, hög eldstad, kan du bygge det med sidor av armeringsnät, som fylls med stora stenar. Elden görs direkt på stenarna.Bygg din egen ELDSTAD av plåt!
Finns det något mysigare än att sitta vid en brasa en skön sommarkväll? Och om du har brasan i en tipi håller du koll på både gnistor och värme.

BYGGBESKRIVNING: Bygg din egen eldstad av armeringsjärn

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka