Först slår han ner en pinne i mitten av området. Genom att binda fast ett 40 cm långt snöra i pinnen får han en liten passare. Han markerar sedan cirkeln med hjälp av snöret och stensättarhammaren.
Eldplatsen ska bottnas med kullerstenar. Använd bara granit, inget annat, eftersom bara granit står emot värmen på bästa sätt. De första stenarna knackas ner i sanden. Med ett vattenpassa ser han till att stenarna sticker upp omkring 6 cm över sanden.
Senare ska det läggas plattor runt eldplatsen, och rundeln av kullersten ska ligga i nivå med den beläggningen. Det kan vara något av ett pusslande för att få både former och färger att passa ihop och bli riktigt snyggt.
Om du exempelvis ska göra en gångstig av kullersten bör du se till att det mesta av stenen hamnar under sanden. Stenarna vår inte heller läggas helt platt, för då vickar de när man går på dem.
Här, där man inte ska belasta stenarna på det sättet, betyder det inte så mycket. När du har nått runt hela cirkeln med den första raden kan du ta bort pinnen i mitten.
Det är en god idé att lägga på vattenpasset ofta, så kan du vara säker på att cirkeln hamnar på samma höjd hela vägen runt. För att få en liten fördjupning i mitten tar man bort lite av sanden innan den mittersta stenen sätts på plats.
Nu ska resten av stenarna sättas så tätt som möjligt. Var noga med att det inte blir några genomgående fogar mellan varven. Det undgår man lättast om man varierar stenstorlekarna.
Det kan vara rena pusslet att sätta kullersten och även erfarna stensättare tycker det är svårt. Men när man väl lagt färdigt beläggningen är den både vacker och hållbar.
Nu är eldplatsen klar och precis som med andra naturstenar ska fogarna fyllas med sand. Innan beläggningen stampas lägger Jesper resten av beläggningen runt cirkeln. Och så kör han en omgång med plattvibratorn.
Kullerstensdelen ska däremot stampas för hand. När beläggningen är klar har vi en vacker cirkel i markstenen där man grilla korv eller njuta av värmen från ett bål en sensommarafton.