Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Därför har du silverfisk i ditt hem

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

De flesta av oss har haft besök av en liten silverfisk eller två, som far fram över badrumsgolvet. Men varför finns de där och gör de någon skada? Läs svaret här.

Silverfiskarna har sannolikt fått sitt namn på grund av sina silverglänsande fjäll.

Tecken på silverfisk:

Den lilla silverglänsande och fjälliga insekten pilar iväg över golvet, vanligen i köket eller i badrummet. Silverfisken bor i små springor och är nästan bara framme nattetid.

Vilken skada kan silverfisk göra?

Silverfisk skadar ingen eller inget, om du inte samlar på frimärken för sådana äter de. Det finns silverfisk i alla bostäder, företrädesvis i badrummet och andra ställen där det är fuktigt. Ser du många kan det vara ett tecken på att det är lite för fuktigt och att du därför bör undersöka var fukten kommer från.

Så bekämpar du silverfisk

Dammsugaren är effektiv men det hjälper inte att tvätta golv eftersom silverfisk tycker om fuktiga golv. Du kan också sätta ut klisterfällor.

Hur undviker man silverfisk?

Hur slipper jag besök? Du kan inte bli av med silverfisk eftersom de har funnits i våra bostäder i cirka 300 miljoner år. Men se till att det inte ligger böcker, papper eller kläder på golven i de fuktiga rummen. Och dammsug ofta.

LÄS OCKSÅ: Långsprötad silverfisk är det nya skadedjuret i Sverige

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka