Kraftfull bordcirkelsåg med småfel

Trots ett par irriterande fel har Ryobi lyckats få fram en rätt stark bordscirkelsåg, som man lätt kan flytta och som har exakta anhåll. Perfekt såg om du endast använder den då och då.

Ryobis mobila bordscirkelsåg har en motor på 1800 watt med tillräcklig styrka för att klyva 50 mm tjocka brädor. Tillverkaren har löst tre problem, som är viktiga på en bordscirkelsåg. Styrkan ska motsvara kapaciteten, bordet ska vara stadigt och ha förnuftig storlek och anhållen ska vara exakta och lättjusterade.

Man har sparat in på fel saker

Å andra sidan har man sparat mycket på andra saker. Vi tycker att den skiva som sågen skruvas fast på är alldeles för tunn och det är nästan hopplöst att dra åt skruvarna. Skyddskåpan över klingan monteras med ett klick, men det var svårt att märka och se om den satt som den skulle. Det är inte sådana saker man ska snåla på när man tillverkar en farlig maskin som en bordscirkelsåg.

Det var dessutom alltför besvärligt att byta klinga eftersom skyddsskivan nästan inte ville loss. Det är inte särskilt smart för samma skiva måste också tas loss när man ska justera spaltkniven. Sådana problem borde man lösa bättre.

Slutligen är bruksanvisningarna förvirrande med eländiga teckningar.

Praktisk bordcirkelsåg

Men man har tänkt sig för på andra punkter. Hjulen gör att sågen kan fällas ihop och köras undan när den inte används. De verktyg som behövs för klingbyte sitter på sågen.

Summa summarum får du en bra hobbysåg för ett bra pris.

DETALJER: OSÄKER SKÄRM

Skyddsskärmen ska klickas fast. Men det är svårt att märka om den sitter korrekt. Det måste kunna göras bättre!

DETALJER: HOPPLÖST KLINGBYTE

Det är nästan hopplöst att få loss skivan runt klingan. Det är dumt, för den måste tas av för att man ska kunna byta klinga.

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Bordscirkelsåg