Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fågelbord-fågelholk

Vill du ha liv i trädgården är det en riktigt bra idé att bygga en snygg fågelholk eller en fågelmatare, där trädgårdens gäster kan hitta mat. Vi visar dig hur du kan bygga en vacker fågelholk.

Fågelbord och fågelholk ger trädgården liv

Det är få saker som livar upp trädgården som fågelkvitter. Men fåglarna måste lockas till din trädgård istället för grannens. Och det görs med en fågelholk eller ett fågelbord. Om du gör trädgården till en attraktiv matplats så kommer fåglarna. Hemmabyggda fågelholkar och fågelbord är inga problem för en gör det självare.

Få inspiration till hemmabyggda holkar och fågelbord

Vi ger dig massor av inspiration för flotta fågelholkar och fågelbord som du enkelt kan bygga själv. Som du kan se på dessa sidor är fågelholkar och fågelbord populära projekt bland Gör Det Självs läsare, som genom åren har skickat oss sina bästa tips för att locka fåglarna till din trädgård.

Enkelt fågelbord med zink och jordankare

Ett bra, hemmabyggt fågelbord är inte svårt att bygga, som du kan se i vår steg för steg-vägledning. En stolpe, ett jordankare och några zinkskivor är faktiskt allt som behövs. Med enkla verktyg kan du bygga ett vackert fågelbord på en förmiddag.

Placera din fågelholk eller ditt fågelbord på rätt ställe

Fågelbordet blir samlingsplatsen för fåglarna i trädgården, och kan eventuellt även bli ett buffébord för katter. Därför ska du göra det så svårt som möjligt för katter att komma i närheten av fågelbordet. Placera det gärna i närheten av buskar, så att fåglarna kan gömma sig, men samtidigt ska det också vara fri sikt, så att katten inte kan ligga på lur.

Oändliga möjligheter med fågelholkar

Det är verkligen bara fantasin som sätter gränser när du ska bygga en fågelholk. Det vittnar de många insända läsarbilderna också om. Men fundera på vilka fåglar du vill ha i trädgården. Ju större fåglar, desto större måste hålet i fågelholken vara – det är skillnad på en koltrast och en bofink.

Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa

Redan prenumerant? Prenumererar du redan på tidningen? Klicka här

Ny användare? Få åtkomst nu!

Nollställ lösenord.

Skriv in din e-postadress, så skickar vi anvisningar om hur du återställer ditt lösenord.

Ogiltig e-postadress

Kontrollera din e-post

Vi har skickat ett e-postmeddelande till med instruktioner om hur du återställer ditt lösenord. Kontrollera ditt skräppostfilter om meddelandet inte har kommit.

Uppge nytt lösenord.

Skriv in ett nytt lösenord. Lösenordet måste ha minst 6 tecken. När du har upprättat ditt lösenord blir du ombedd att logga in.

Lösenord behövs
Visa

password_reset.form.password_is_changed

Din beställning
Beställning
Skapa Profil
Du är på väg att köpa tillgång till:
Totalt pris: null purchase.price.currency
Mer för mindre?
Få över 1 000 byggbeskrivningar och full digital åtkomst för bara 29 kr.
    • Tillgång till över 1 000 digitala byggbeskrivningar
    • Du kan säga upp din prenumeration när som helst.
    • Efter erbjudandet fortsätter prenumerationen som en tillsvidareprenumeration för 79 kr i månaden
Endast 29 kr första månaden
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Tillbaka
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka