Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fågelbord-fågelholk

Vill du ha liv i trädgården är det en riktigt bra idé att bygga en snygg fågelholk eller en fågelmatare, där trädgårdens gäster kan hitta mat. Vi visar dig hur du kan bygga en vacker fågelholk.

Fågelbord och fågelholk ger trädgården liv

Det är få saker som livar upp trädgården som fågelkvitter. Men fåglarna måste lockas till din trädgård istället för grannens. Och det görs med en fågelholk eller ett fågelbord. Om du gör trädgården till en attraktiv matplats så kommer fåglarna. Hemmabyggda fågelholkar och fågelbord är inga problem för en gör det självare.

Få inspiration till hemmabyggda holkar och fågelbord

Vi ger dig massor av inspiration för flotta fågelholkar och fågelbord som du enkelt kan bygga själv. Som du kan se på dessa sidor är fågelholkar och fågelbord populära projekt bland Gör Det Självs läsare, som genom åren har skickat oss sina bästa tips för att locka fåglarna till din trädgård.

Enkelt fågelbord med zink och jordankare

Ett bra, hemmabyggt fågelbord är inte svårt att bygga, som du kan se i vår steg för steg-vägledning. En stolpe, ett jordankare och några zinkskivor är faktiskt allt som behövs. Med enkla verktyg kan du bygga ett vackert fågelbord på en förmiddag.

Placera din fågelholk eller ditt fågelbord på rätt ställe

Fågelbordet blir samlingsplatsen för fåglarna i trädgården, och kan eventuellt även bli ett buffébord för katter. Därför ska du göra det så svårt som möjligt för katter att komma i närheten av fågelbordet. Placera det gärna i närheten av buskar, så att fåglarna kan gömma sig, men samtidigt ska det också vara fri sikt, så att katten inte kan ligga på lur.

Oändliga möjligheter med fågelholkar

Det är verkligen bara fantasin som sätter gränser när du ska bygga en fågelholk. Det vittnar de många insända läsarbilderna också om. Men fundera på vilka fåglar du vill ha i trädgården. Ju större fåglar, desto större måste hålet i fågelholken vara – det är skillnad på en koltrast och en bofink.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka