Läsarnas fågelholkar - 1

Tusen tack till alla er som har deltagit i vår tävling och skickat in bilder på era fantastiska, härliga och spännande fågelholkar. Fantasin har verkligen fått flöda fritt och vi beklagar att vi inte kan visa samtliga bidrag. Vi hoppas att de holkar som vi har valt ut kan ge inspiration till ännu flera bostäder åt våra fåglar.

VINNAREN:

Jag har snickrat en lite annorlunda holk åt sommarens campinggäster, skriver Jan. Och det ger vi honom rätt i! Holken är verkligen annorlunda men bjuder på fina detaljer och är ett bevis på skön humor. Tack för ditt härliga bidrag och grattis till gräsklipparen, som förhoppningsvis inte skrämmer bort campinggästerna i holken.

Allan har byggt en fågelholk formad som en vinge för svalorna på tomten. Materialet är varmförzinkat stål som har lötts ihop. För att fåglarna inte ska spilla på väggen sitter holken en bit ut från väggen. Baksidan har flera hål för att det inte ska bli för varmt i holken för fåglarna.

Dagen efter att Mona var klar med denna fågelholk flyttade det in en talgoxe. Materialet är vattenfast plywood som har försetts med kakelfix och i fixet har Mona tryckt fast en mängd småstenar. Taket av ag har limmats fast.

Det glada ansiktet har Per-Tore gjort åt blåmesar. Själva lådan är av hyvlat trä och på taket ligger takpapp.

Hos Mikkel kan traktens fåglar bo i radhus.

Klicka här och se mer >>

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Fågelbord-fågelholk