7 nya byggbeskrivningar den här veckan

Ångböj nästa trädgårdsstol, bygg ett tvättskåp med gott om plats, se hur du bygger ett plank med inbyggd odlingslåda, eller gå en kurs i hur du arbetar med glasfiber!

Med andra ord finns det om nya häftiga projekt som du kan ge dig på under sportlovet - och med en byggbeskrivning från Gör Det Själv kan du vara säker på ett bra resultat.

Du är natrligtvis alltid välkommen att också på egen hand gå på upptäcktsfärd och leta efter precis de ämnen som är relevanta för dig. På Gör Det Självs hemsida kan du bland annat se hur du utför all möjliga reparationer, läsa tips och trix från hantverkarna eller läsa över 1.000 olika byggbeskrivningar.

Lycka till!


Så här bygger du en stol med detaljer av ångböjt trä

Med hjälp av vattenånga bygger vi en möbel med mjuka kurvor som kan imponera till och med på en garvad möbelsnickare.

Klicka här för att öppna byggbeskrivningen

Bygg en stol av ångböjt trä

Alla stolens kurvor är gjorda av ångböjt trä.

Smart bordskiva av tunnsågat trä

Bygg en personlig bordsskiva av tunna träskivor som limmas på en rejäl skiva av björkfaner. Olika träslag ger bordsskivan dess speciella utseende.

Klicka här för att öppna byggbeskrivningen

Smart bänkskiva av tunnsågat trä

Bordsskivan är gjord av fyra olika träslag.

Svarva en skål med lock

Är du redo för en utmaning så ska du svarva en skål med lock. Det kräver en stadig hand, men med lite övning kan du ta svarvandet till nästa nivå.

Klicka här för att öppna byggbeskrivningen

Så här arbetar du med glasfiber

Har du en spricka i skrovet på din jolle, har det gått hål i takboxen, eller har kofångaren fått en smäll, då är glasfiber lösningen. Det är lättarbetat, och med en burk polyester, lite härdare och en glasfibermatta kan du göra superstarka lagningar som håller i en evighet.

Klicka här för att öppna byggbeskrivningen

Genom att rulla metallrollern över glasfibermattan kan du enkelt och effektivt trycka ner den i polyestern och bli av med potentiella luftfickor.

Elegant vedskjul på 1,8 m³

Vi bygger ett elegant och välventilerat vedskjul klätt med ribbor på 1,8 m³, som du också enkelt kan bygga, ensam och utan specialverktyg.

Klicka här för att öppna byggbeskrivningen

Överbyggd lounge med plåttak

En överbyggnad är guld värd för dig som älskar livet utomhus. Med en överbyggd hörna i trädgården kan du sitta ute även när det regnar. Den här myshörnan används som lounge, men det kunde också vara en matplats eller att ditt utekök hade fått en torr och säker plats.

Klicka här för att öppna byggbeskrivningen

Smart plank med odlingslåda

Planket är det första man ser och därför ska det helst passa till huset. Vi visar hur du bygger ett smart plank med inbyggd odlingslåda.

Klicka här för att öppna byggbeskrivningen

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Nytt från redaktionen