Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Lättbetong

Lättbetong är väldigt smart. Det väger nästan ingenting, det är lätt att såga och borra i, och man kan bygga en massa saker av lättbetong. Hitta inspiration här på sidan.

Bygg med lättbetong

Lättbetong blev oerhört populärt under 60-70-talet. Nu kunde man bygga med de porösa betongblocken, som samtidig utgjorde den (vid den tidpunkten) nödvändiga isoleringen.

I dag är lättbetong för många en produkt som det rynkas lite på näsan av, eftersom de “rena” lättbetonghusen inte framstår som särskilt moderna idag. Men det är de.

Nutidens lättbetong

Även om tiden är förbi för hus enbart gjorda av lättbetongblock så byggs det idag många hus i lättbetong. Givetvis har det skett en utveckling av produkterna, men i grund och botten är det samma material.

I dag tillverkar man blocken och skivorna i andra storlekar, och dagens isoleringskrav kräver en grundlig tätning, ofta på blockens yttersida, innan det muras en sten eller ett tunt stenskal utanpå, så att det hela ser snyggt och modernt ut.

Lättbetong gör det lätt att vara gör-det-självare

Att bygga med lättbetong är enkelt. Därför är det ett perfekt byggmaterial till gör-det-självaren som vill göra en tillbyggnad, mura upp en vägg eller för den sakens skull bygga ett hus från grunden.

Blocken limmas samman som byggklossar, och är lätta att såga i. Samtidigt ger de starka väggar med hög bärkraft. Pluggar till lättbetong kan köpas på alla byggmarknader.

Lättbetong till möbler

Tunna lättbetongplattor, ex. multiplatta, kan också användas för att bygga hyllor, innerväggar, duschnischer och mycket annat. Du kan hitta massor av inspiration här på sidan.

Lättbetong pris

En väsentlig orsak till lättbetongens succé hittas i lättbetongens pris. I jämförelse med tegel är det en billig produkt, och det går mycket snabbare att bygga med lättbetong, så hantverkskostnaderna blir mindre.

För dig som vill göra det själv är priset också bra. En kvadratmeter invändig vägg byggd av lättbetong kostar cirka 200 kr. I tegel är cirkapriset 450 kr per kvadratmeter.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka