Du tänker kanske att det är svårt att bygga dina egna möbler, men med rätt verktyg och grundliga förberedelser är det faktiskt inte så svårt. Här ger Gör Det Själv dig en vägledning till hur du kan bygga din egen säng, och vi har valt en modell med massor av plats för förvaring under sängen.

Glöm rullådorna

Det är långt från alla sovrum som har plats för en dubbelsäng, nattduksbord, garderob och så vidare. Därför är det smart att utnyttja den platsen som finns under sängen till förvaring – men glöm de fula rullådorna. Bygg din egen sängstomme och få en elegant look med fokus på det praktiska.

Vi bygger en stor låda under sängen som du kan dra ut och rulla in igen. Det är en smart lösning som ger massor av plats i den djupa lådan, men som samtidigt är helt dold under sängen. Vi bygger dessutom in förvaring i bägge sidor av sängen, som täcks av med skjutdörrar. Det är smart, för på det viset sparar du ännu mer plats och behöver faktiskt inget nattduksbord.

LÄS OCKSÅ: Bygg ett sängskåp och frigör golvyta

Välj rätt material

Vi bygger vår säng av mdf-skivor, som är lätta att arbeta med och är dessutom lätta att måla i efterhand. När du bygger din egen säng kan du även välja att använda limträ. Vår säng är byggd som en dubbelsäng, men är byggd så att den kan “skjutas” ihop, så att den blir till en enkelsäng.

På gds.se kan du hitta många olika sänglösningar med förvaring. Du kan bland annat hitta en vägledning till en säng som kan fällas ihop och användas som ett bord. Du kan hitta ett exempel på en snygg dubbelsäng som är byggd av gamla dörrar, och du kan hitta barnsängar med plats för massvis med leksaker.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Vägghängd säng - fäll in sängen i ett skåp

Till höger kan du ladda ned en länk till dubbelsängen som har lådor och skåp, och som dessutom kan fällas ihop till en enkelsäng.