Lekstuga

Skäm bort ungarna med en vacker lekstuga. En lekstuga är ett bra gör det själv-projekt. Vi ger dig inspiration och bygginstruktioner för hur du bygger en lekstuga åt ungarna.

Bygg lekstuga till barnen

Med en lekstuga i trädgården är dina barn sysselsatta i många timmar. I våra artiklar får du grundliga beskrivningar om hur du bygger den perfekta lekstugan – beroende på ambition och ändamål. Det finns pengar att spara på att bygga lekstugan själv – och barnen får vara med och bestämma hur deras alldeles egna lekstuga ska se ut och inredas.

Kontrollera reglerna innan du bygger en lekstuga

Du behöver knappast vända dig till myndigheterna för att skaffa bygglov till en lekstuga. Men det finns regler för hur högt du får bygga och hur nära tomtgränser. Därför kan det vara en god idé att kontakta kommunens tekniska förvaltning och presentera dina planer innan du sätter i gång med att bygga en lekstuga.

Bygg den perfekta lekstugan

Vi har olika typer av lekstugor i trä, som du kan välja mellan allt efter pris och kvalitet.

Du kan till exempel bygga en trädkoja – eller hålla dig på landbacken med en lyx-lekstuga i barnhöjd.

Vi guidar dig steg för steg genom byggnaden av en lekstuga och montering av tillbehör. Vad sägs om en rutschkana på taket eller stegar att klättra på? Du hittar inspiration och beskrivningar till hur du själv bygger en lekstuga av god kvalitet.

Bygg en lekstuga på en dag

Det behöver inte vara komplicerat att bygga lekstugor. Du kan bygga en lekstuga på en dag! Bygg till exempel en lekstuga helt utan att använda verktyg, som till och med bara kan fällas ihop och ställas undan. Se här hur du sätter ihop delarna till lekstugan, steg för steg.

Du kan också välja att bygga en lekstuga med magiska brädor eller utmana dig själv med att lägga vasstak på lekstugan – två professionella takläggare visar dig hur du ska göra.

andra från Bonnier Publications