Lekstuga

Skäm bort ungarna med en vacker lekstuga. En lekstuga är ett bra gör det själv-projekt. Vi ger dig inspiration och bygginstruktioner för hur du bygger en lekstuga åt ungarna.

  Bygg en egen lekstuga i ett träd eller på marken

  Tjatar barnen om ett eget hus i trädgården? Då har du fått det perfekta gör-det-självprojektet. Här kan du låta fantasin och kreativiteten flöda fritt för här finns det massor av möjligheter. Du hittar steg-för-steg-instruktioner för alla här på sidan.

  Lekstuga i trä

  Du måste ha en såg och en skruvdragare, det är ett måste när du bygger en lekstuga i trä. Priset bestämmer du själv. Det är bara dina (och möjligtvis barnens) ambitioner som bestämmer om det ska vara en liten enkel stuga, en träkoja uppe i ett trä, en lekstuga i moduler som barnen själv kan flytta runt på – eller lyxversionen som kommer göra alla grannbarnen gröna av avund.

  Billig lekstuga

  En hög med billiga brädor kan snabbt förvandlas till smarta byggklossar till en billig lekstuga, som barnen själva kan bygga ihop till alla möjliga sorters kreationer. Funktionen med urtagna “hack” i brädorna skapar en rad möjligheter att bygga olika hus, båtar eller farkoster. När du har en hög brädor som är urtagna och klara, behöver det bara tillsättas lite barnfantasi, sedan är allt möjligt!

  Lösningen är så enkel att lite äldre gör-det-självbarn kan vara med och hjälpa till med brädorna. Och ska brädorna målas kan de små absolut vara med.

  En annan förhållandevis billig lösning är det lilla trekantsformade A-huset, som är byggt av vanligt virke från byggmarknaden. Här kan barnen klättra in i den lilla mysiga lekstugan och inreda sitt helt egna krypin..

  Bygg själv en lekstuga i lyxvariant

  Om barnen ska ha det allra bästa – och om du vill ha en lekstuga som är vacker att titta på, så ska du satsa på lyxvarianten. Huset är idylliskt och byggt på pålar, så att det nästan liknar en trädkoja, men den passar även i en trädgård utan träd.

  Den är naturligtvis inte i billigaste laget, men i gengäld ger den gör-det-självaren något att leka med under tiden lekstugan blir byggd.

  Lekstuga i trä

  Självklart finns den ultimata flick- och pojkdrömmen: Lekstuga i ett träd. Den får du också en instruktion till, och har du träd i en viss storlek är den en riktigt rolig utmaning att bygga. Och en dröm att leka i.

  Återigen börjar vi med material från byggmarknaden och vi håller priset nere – barnen växer upp och lekstugan behöver inte hålla i en evighet. Snart är barnen så stora att de behöver din hjälp med husprojekt av en större karaktär.

  SE BYGGBESKRIVNINGEN: I byggbeskrivningen kan du se hur vi bygger en koja i ett träd.