Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fungerar en altantvätt?

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Gör Det Självs nyhetsredaktör Per Farsund är entusiastisk! Han har nämligen precis gjort ren sin altan med en altantvätt monterad på högtryckstvätten.

Altantvätt till högtryckstvätt

En altantvätt till högtryckstvätten är en succé, enligt vår nyhetsredaktör.

Är du på jakt efter en högtryckstvätt ska du satsa på en modell med altantvätt. Det fungerar otroligt bra och med en sådan kan du snabbt förvandla den gamla altanen – utan att slita onödigt mycket på trä eller plattor.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Test av högtryckstvättar

Så här fungerar en altantvätt:

En altantvätt – en del tillverkare kallar det "patio cleaner" eller terrasstvätt – monteras på högtryckstvätten i stället för det vanliga munstycket.

En altantvätt består av en sköld med en borstkant som ser till att det inte sprutar smutsigt vatten på plattor, väggar eller användare.

Inuti skölden sitter ett munstycke på en arm som roterar och på så sätt rengör plattorna med vatten från flera riktningar samtidigt. Det ger ett betydligt bättre och jämnare resultat, utan synliga ränder, som en högtryckstvätt ofta kan ge.

Vattentrycket är lägre än i standardmunstycket, så att ytan på både trä och plattor skonas under rengöringen.

Altantvät tar bort all smuts på en gång

Den skonsamma, men effektiva, altantvätten tar bort både alger, mossa, lav och vanlig smuts från altanen. Det går förvånansvärt snabbt och lätt och du slipper använda kemiska altantvättmedel eller algborttagning på din altan.

GUIDE: Så här rengör du effektivt din stenaltan.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka