Högtryckstvätt

Högtryckstvätten har många användningsområden. På dessa sidor kan du bli klokare på vilken högtryckstvätt du ska välja, och vilka tillbehör som finns att tillgå.

  Högtryckstvätt

  Högtryckstvätten är genial för i stort sett all rengöring utomhus. Högtryckstvättarna finns från väldigt stora, kraftiga och dyra modeller till små behändiga varianter, så det finns en hel del att välja mellan.

  Ska du rengöra uteplatsen, rengöra stenar eller tvätta infarten är en högtryckstvätt ett givet val. En högtryckstvätt kan användas av alla och användas till en rad olika uppgifter.

  Vad är en högtryckstvätt?

  En högtryckstvätt är en maskin som fungerar genom att den kopplas till en vattenslang. Därefter leds vattnet in genom högtryckstvätten och sprutas sedan ut genom ett munstycke med ett mycket högre tryck än en vattenslang kan prestera på egen hand. Dessutom kan de flesta nya högtryckstvättarna fås med ett tillbehör för att tvätta altanen.

  Se vad du ska vara uppmärksam på med altantvätt

  Populära tillbehör till högtryckstvätten

  • BORSTE TILL HÖGTRYCKSTVÄTTEN
   Med borste och rengöringsblandning kan du klara biltvätten själv. Använd en mjuk borste till lackerade ytor och en styv borste till fälgarna.

  • RÖRRENSARE TILL HÖGTRYCKSTVÄTTEN
   Är det stopp i avloppet eller i toaletten finns det en rör- och avloppsrensare som kan lösa problemet. Den tar sig lätt igenom det igensatta området.

  • ALTANTVÄTT TILL HÖGTRYCKSTVÄTTEN
   Beläggningar på plattor, stenar och trä hör till högtryckstvätten favoritsysslor. Med en altantvätt får du bort ex. alger, lavar och kakelpest.

  Vad kan du använda en högtryckstvätt till?

  Har du ett hus eller en koloniträdgård så är en högtryckstvätt näst intill ovärderlig, när man en gång testat att arbeta med den smarta maskinen. En högtryckstvätt kan användas för att tvätta din bil eller cykel, tvätta carporten, rengöra plattorna efter en trädgårdsfest och mycket mer.

  3 vanliga uppgifter för högtryckstvätten

  • RENGÖRING AV MASKINER M.M. MED HÖGTRYCKSTVÄTT
   Högtryckstvätten är effektiv till rengöring av ex. verktyg, trädgårdsredskap och trädgårdsmöbler.

  • BORTTAGNING AV FLAGNAD FÄRG MED HÖGTRYCKSTVÄTT
   Använd ett lågt tryck och få bort flagnad färg, ex. på fasad eller staket med din högtryckstvätt.

  • RENGÖRING AV UTEPLATS MED HÖGTRYCKSTVÄTT
   Utrustad med altantvätt är maskinen som gjord för uteplatser – både i trä, betong och sten.

  Vilken högtryckstvätt ska du välja?

  När du ska köpa en högtryckstvätt måste du känna till dina behov. För de flesta privatpersoner är en högtryckstvätt runt 2000 kr en rimlig summa. Dessa högtryckstvättar kan tvätta och rengöra sten, trä, möbler och glas.

  Se vårt nya test av högtryckstvättar här: Högtryckstvättar test

  Underhåll din högtryckstvätt

  En högtryckstvätt kan hålla i många år om du ser till att hålla den i ordning. Här får du en rad goda tips på underhåll och skötsel av din högtryckstvätt:

  • Rengör filtret på din högtryckstvätt kontinuerligt. Filtret ser till att ingen smuts eller småsten kommer in i själva högtryckstvätten och ut genom munstycket. Tänk på att vara försiktig när du tar ut filtret. Finns det hål eller andra defekter på filtret ska det bytas ut mot ett nytt.

  • Skölj med jämna mellanrum trädgårdsslangen, högtrycksslangen, handtaget och diverse tillbehör till högtryckstvätten.

  • Rengör alla skrymslen och ytor på högtryckstvätten från smuts.

  • Smörj högtryckstvätten med jämna mellanrum. På det sättet ser du till att O-ringarna inte torkar ut.

  • Rengör munstycket kontinuerligt. Kom ihåg att alltid montera bort munstycket innan du börjar rensa den. När du har rensat munstycket ska du skölja igenom den på andra hållet med vatten. På så sätt ser du till att alla smuts sköljts bort ordentligt.

  • Håll högtryckstvättens ventilationskanaler fria från smuts.