Smart högtryckstvätt för hobbybruk

Nilfisk har tagit fram ytterligare en hobbyhögtryckstvätt av hög kvalitet. Den klarar de flestas behov av noggrann tvätt av bil, båt, altan och hus. Och priset är förnuftigt.

Specifikationer

Effekt: 1800 watt

Tryck: 130 bar

Sladd: 5 m

Slang: 8 m

Max. vattenåtgång: 520 l/tim

Vad gör man när man inte behöver en enormt stark högtryckstvätt och inte heller har lust att skaffa någon billig rackare som inte är bättre än en vattenpistol? Svaret är här – denna hobbymodell från Nilfisk.

LÄS OCKSÅ: Test av högtryckstvättar

Hobbymaskin med läckra detaljer

Även om det är en hobbymaskin har den ändock flera funktioner som har tagits från yrkesmaskiner. Som exempel kan nämnas den knapp företaget har satt på handtaget. Med den kan man trådlöst ställa in trycket på vattenstrålen. Det är faktiskt smart och den fungerade perfekt när vi tvättade en bil och gärna ville kunna ändra trycket från den ömtåliga lacken till de tåligare fälgarna. De skulle ju spolas med så högt tryck som möjligt.

Härligt lång sladd

Högtryckstvätten har en härligt lång sladd på fem meter och en tryckslang som är cirka 5 meter. Det ger ett tämligen stort arbetsområde och då slipper man hela tiden flytta maskinen.

När den ändå blir tvunget att flytta tvätten så vill man ju inte böja sig efter ett handtag. Nej, det ska sitta lättåtkomligt och tack vare hjulen kunde maskinen lätt flyttas. Alla tillbehör som användes bortsett från den lilla terrasstvätten kan förvaras på maskinen och därmed lätt flyttas runt. Det ger vi förstås pluspoäng för.

Lite komplicerad att montera

Det enda problem vi råkade ut för var när maskinen skulle sättas ihop. Instruktionsboken var inte till stor hjälp Men eftersom man gör det endast en gång är problemet minimalt och sänker därför inte vårt betyg.

LÄS OCKSÅ: Altantvätt till högtryckstvätten

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Högtryckstvätt