Multiverktyg

Multiverktygen är ovärderlig i gör-det-självarens verkstad. Här får du råd kring hur du använder den och du hittar även vårt senaste test av multiverktyg.

  Multiverktyg - en riktig mångsysslare

  Multiverktyg, multisåg, multimaskin eller multicutter. Kärt barn har många namn och kanske beror det just på att multiverktyget är så omtyckt. Multiverktyget är lite som den schweiziska fickkniven, när det kommer till powertools. Det är en sann mångsysslare, som utan problem klarar av en mängd skär-, såg och sliparbeten. Multiverktyget klarar snabbt och smart utmaningarna på några få sekunder - uppgifter som innan varit krävande och tagit mycket längre tid med stämjärn, såg och andra verktyg.

  LÄS OCKSÅ: MULTISÅG: Så använder du multisågen

  Så fungerar multiverktyget

  Multiverktyg finns både med sladd och batteri. Det är utrustat med ett huvud, som lätt förflyttar sig från sida till sida med upp till 20 000 rörelser i minuten. Det är de många rörelserna som gör ett multiverktyg effektivt och precist passar så bra till mindre tillpassningar “på plats”.

  Se upp med multiverktyget

  Multiverktygets många små rörelser betyder även att det mycket lätt kan ge repor, skador och små märken på ställen där det inte var meningen. Du bör därför vara försiktig, och det kan vara en bra idé att skydda de andra ytorna med en bit plywood, plastmatta, eller vad du har liggandes hemma, när du använder ditt multiverktyg.

  Multiverktyg-klingor

  Ett multiverktyg är inte mycket värt utan sina klingor, skär och olika tillbehör. Därför hjälper även det stora urvalet av tillbehör till att göra multiverktyget så genialt och mångsidigt. Här hittar du artikeln om multiverktygets tillbehör.

  Välj det bästa multiverktyget

  Det finns en uppsjö av snygga multiverktyg. Men vilket är det bästa multiverktyget? På Gör Det Själv undersöker vi löpande vad som sker på marknaden, och ser till att regelmässigt testa nya maskiner och tekniker. Här kan du läsa vårt senaste test av multiverktyg: Test av multiverktyg.

  Våra bästa artiklar om multiverktyg

  Här på sidan har vi samlat en rad av våra bästa artiklar om multiverktyg. Du kan hitta test där maskinerna pressas till sitt yttersta; goda råd till hur du får ut det mesta av ditt multiverktyg, artiklar om alla häftiga tillbehör och mycket mycket mer.