Starkt multiverktyg med hög arbetsmoral

Om produkten:

  • Oscillation: 4 grader
  • Varv/min.: 8.000-18.000
  • Vikt: 1 kg
  • Batteri/laddare: 499 kr. (20 V, 2,5 Ah)/299 kr.

Sonicrafter WX693.9 från tyska Worx är ett starkt och allsidigt batteriverktyg för bland annat sågning, skärning och slipning.

Våra tester visade att multiverktyget i hög grad lyckas utnyttja batteriets effekt. Efter en dag, då maskinen användes flitigt, såg vi inga tecken på miskad effekt. Och vi behövde inte ladda upp batteriet under tiden. Det är imponerande.

Multivertyget visade sig riktigt bra på t.ex. att såga tätt upp mot ett material, slipa in under skåpssocklar och arbeta i trånga hörn, som annars kan vara svåra att komma åt. Motorn har hastighetsreglering, som gör att den kan köras i sex hastigheter. Vilket gör man alltid hittar rätt varvtal att arbeta med.

Det sitter två starka, effektiva LED-lampor i maskinens front. Även i mörka utrymmen ser man precis vad man håller på med.

LÄS OCKSÅ: Så använder du multisågen

Användarvänlig maskin

Det ingår i övrigt några fina tillbehör. Det finns blad som kan skära eller slipa i material som sten, kakel, metall, plast och olika träslag.

Det gick snabbt och lätt att byta mellan de olika tillbehören med låssystemet som Worx kallar “Hyperlock”.

Det fungerar genom att en spärr fälls fram och lossas. Sedan kan du sätta i ett slipblad t.ex., spänna, och fälla tillbaka spärren. Det är ett nöje att använda maskinen, och tillbehöret sitter ordentligt faststpänt!

LÄS OCKSÅ: Test av multiverktyg

WORX SONICRAFTER WX693.9 KOLFRI MULTIVERKTYG 20 V

Överlag känns Worx Sonicrafter WX693.9 som en robust maskin som kommer att hålla riktigt länge. Möjligheterna är många, och har man väl testat maskinen kommer det bli svårt att låta bli den, både vid små och stora projekt.

+

Användarvänlig och tyst.

-

Separat batteri och laddare.