Byggbeskrivningar
Lätt
Svår
Haveskur

Det enkla, stilrena skjulet är lätt att bygga då det är konstruerat som en byggsats. De smarta detaljerna är planerade från början.

Ett skjul/förråd är oumbärligt om du har trädgård. Där kan du förvara och låsa in gräsklippare, trädgårdsredskap, dynor osv. Detta skjul mäter 2 x 3,6 m, vilket är en ganska lagom storlek för de flesta. Det är byggt i trä av helt vanliga standardmaterial som moduler, vilket gör det väldigt enkelt att bygga.

Konstruktionen består av fyra sidor som görs fast i fyra stolpar i hörnena. På taket läggs takpapp med shingel, som är både billigt och väldigt lätt att arbeta med, och det färdiga taket blir otroligt snyggt.

Träbeklädnaden, som är klinkbyggd, får skjulet att se mer exklusivt ut, men det är ganska enkelt byggt av tryckimpregnerade plankor. Det är en något billigare lösning än färdiga klinkbrädor.

REDAKTIONEN REKOMMENDERAR: Gjut världens enklaste plintgrund

Praktisk dubbeldörr

På framsidan av skjulet sitter en dubbeldörr med glas. Det ger massor av ljus i skjulet, så att du inte behöver något annat ljusinsläpp.

Dubbeldörren är dessutom praktisk då den gör det lätt att få större saker in och ut ur skjulet. Om du bygger dörren själv kan du få den i precis den storlek som passar ditt skjul, och billigare än om du ska köpa dörren färdigbyggd.

LÄS OCKSÅ: Använd ett gratis 3D-ritprogram och få perfekt resultat!

Hämta artikeln och få en utförlig bygginstruktion till det smarta förrådet. Vi visar dig bland annat hur du mäter upp korrekt, så att du får raka linjer och smidiga sammanfogningar. Dessutom kan du se vilken billig och snygg träbeklädnad som har använts till förrådet.