Trädgårdsredskap

Bli klokare på vilka trädgårdsredskap du bör ha i förrådet. Vi visar dig också hur du håller dina trädgårdsredskap i toppskick.

  Trädgårdsredskap

  Trädgårdsarbetet blir helt klart lättare om du har de rätta trädgårdsredskapen. De vanligaste är spade, kratta, lövräfsa och jordfräs. Av de mindre trädgårdsredskapen är det en bra idé att ha en liten spade, maskrosjärn och en sekatör för att beskära mindre grenar. En grensåg är också praktiskt, om du ska ta ner en grövre gren.

  Motordrivna trädgårdsredskap

  De större motordrivna trädgårdsredskapen är antingen eldrivna, bensindrivna eller går på batteri. Det är t.ex. en
  gräsklippare, häcksax, kanttrimmer och kanske en motorsåg, om du har många större träd i din trädgård.

  Förvaring av dina trädgårdsredskap

  Trädgårdsredskap finns i alla möjliga storlekar och de kan ta en hel del plats, om du inte ser till att hitta en bra plats för dem, ex. i ett förråd. Om du organiserar dina trädgårdsredskap är de lätta att hitta när du ska använda dem. Det finns många olika slags förvaringslösningar för just trädgårdsredskap, så att du kan hitta det som passar dina behov bäst. Om du ska bygga ett nytt förråd är det bra att tänka till redan från början, och göra mycket plats åt trädgårdsredskapen. Står de större trädgårdsredskapen bara lutade mot väggen blir det snabbt oordning. Men med en ordentlig förvaringsslösning utnyttjar du utrymmet optimalt.

  Här kan du se hur du hänger upp dina trädgårdsredskap: Hur hänger jag upp mina trädgårdsredskap?

  Dyra eller billiga trädgårdsredskap?

  Om du ska åka iväg och köpa nya trädgårdsredskap kan de löna sig att köpa några av hög kvalitét. De håller längre och levererar bäst resultat. Det beror självklart även på hur stor trädgård du har, och hur trädgårdsintresserad du är. Har du bara en liten trädgård som inte kräver mycket skötsel kan du gott och väl nöja dig med billigare trädgårdsredskap.

  Underhåll av trädgårdsredskap

  Det är viktigt att du sköter underhållet på dina trädgårdsredskap så att de fungerar optimalt. Både sekatör, gräsklippare och spade mår bra av att bli slipade så att skären är vassa. Då blir det lättare för dig att använda trädgårdsredskapen, och du får ett snyggare resultat. Samtidigt håller dina trädgårdsredskap längre.