Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Säker och lätt vedklyvning

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

Kindling vänder vedhuggningen upp och ner, så att du slipper svinga vilt med en stor yxa. Lösningen lämpar sig dock bäst för mindre braskaminer eller spisar.

Säker och lätt vedklyvning

Sätt stocken i toppen och hugg till – utan att behöva använda yxa.

Det är hårt och långt från riskfritt att svinga yxan och klyva en rejäl trave ved till kaminen. Kindling Cracker är ett väldigt smart alternativ, som dock har vissa begränsningar.
Här är yxan mer eller mindre vänd upp och ner. Du klyver veden ner över dess skär som sitter i en säker bur av gjutjärn.

Du sätter alltså vedklabben ovanpå Kindling Cracker och slår på den med den medföljande hammaren. Det fungerar fint, men är bäst för mindre trästycken, och när det inte ska klyvas allt för många stockar.

Det går ganska snabbt att arbeta med vedklyven – så länge tjockleken på träet inte är större än 16,5 cm i diameter, som är den maximala storleken.

Vi upplevde att stockar som har samma längd som klyven kunde fastna mellan kniven och foten eller ringen i toppen. Till mindre stockar fungerar den perfekt.

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka