Säker och lätt vedklyvning

Kindling vänder vedhuggningen upp och ner, så att du slipper svinga vilt med en stor yxa. Lösningen lämpar sig dock bäst för mindre braskaminer eller spisar.

Sätt stocken i toppen och hugg till – utan att behöva använda yxa.

Det är hårt och långt från riskfritt att svinga yxan och klyva en rejäl trave ved till kaminen. Kindling Cracker är ett väldigt smart alternativ, som dock har vissa begränsningar.
Här är yxan mer eller mindre vänd upp och ner. Du klyver veden ner över dess skär som sitter i en säker bur av gjutjärn.

Du sätter alltså vedklabben ovanpå Kindling Cracker och slår på den med den medföljande hammaren. Det fungerar fint, men är bäst för mindre trästycken, och när det inte ska klyvas allt för många stockar.

Det går ganska snabbt att arbeta med vedklyven – så länge tjockleken på träet inte är större än 16,5 cm i diameter, som är den maximala storleken.

Vi upplevde att stockar som har samma längd som klyven kunde fastna mellan kniven och foten eller ringen i toppen. Till mindre stockar fungerar den perfekt.

KINDLING CRACKER VEDKLYV

Den “omvända yxan” är snabb och inte minst säker att arbeta med, så länge stocken inte är för stor. Det är en smart lösning till sommarstugan, eller när barnen ska hjälpa till med vedklyvningen.

Pris: 1.290 kr. på nätet

+ Lätt och säker att använda.
- Passar bara små trästycken

Andra läser just nu ....

Mer i samma kategori Trädgårdsredskap