7 trädgårdsredskap du inte kan vara utan

Varför inte göra trädgårdsarbetet så lätt och bekvämt som möjligt? Vi har hittat 7 smarta redskap som gör livet med trädgård lättare, när du ska rensa ogräs eller beskära fruktträd.

7 trädgårdsredskap du inte kan vara utan

I denna artikel kan du läsa om motorsågen med teleskophandtag och 6 andra nya trädgårdsredskap, som gör livet som trädgårdsägare lättare.

7 smarta trädgårdsredskap

FÄLLBAR GRENSÅG
Grensågen är riktigt klok att ha om du regelbundet beskär ex. fruktträd, och det är viktigt för dig att kunna lägga ett helt exakt snitt. Den är också väldigt användbar där du inte kommer åt med en grensax. En fällbar grensåg är extra smart, eftersom du kan ha den i bakfickan. Det är praktiskt om du ex. står högt upp på en stege.

Denna är från Felco, som också tillverkar briljanta sekatörer.

Pris 300 kr.

FLEXIBEL PALL
Denna pall är inte bara behaglig att sitta på om du ska rensa ogräs i högbäddar, beskära rosor eller plocka bär. Om du vänder på den kan pallen användas som ett knästöd. Det skonar dina knän om du arbetar på ett hårt underlag, ex. om du ska skruva fast en massa trallbrädor eller lägga plattor. Stativet är av stål, men sitsen är mjukt klädd med skumgummi. Om pallen vänds kan benen användas som handtag i sidorna, vilket gör det lättare att resa sig upp.

Pris 169 kr.

FRUKTUPPSAMLARE
Drar du dig för att klippa gräset, eftersom du först ska samla ihop nedfallna äpplen och andra frukter? Då är en fruktuppsamlare ett riktigt användbart redskap. Den samlar nämligen fort upp nedfallna äpplen, kottar och nötter från gräsmattan, så du inte behöver böja dig ner för att ta upp dem. Denna modell från Gardena har en tipp i ena änden, så att du enkelt kan tömma frukten i en behållare.

Pris runt 400 kr.

VÄXTSPIRALER
Har du växthus har du också garanterat växter som ska klättra upp för något. Och det är en klurig uppgift med bambupinnar och snöre. Investera i stället i de geniala växtspiralerna i plast, som bara sticks ner i jorden vid sidan om växten. Priset är lite högt – men de håller i många säsonger.

Dessa är från Juliana. 400 kr för 3 st.

KANTSKÄRARE
Har du gräsmatta, har du säkert flera gånger skurit till gräskanterna så att gräsmattan inte ska breda ut sig. Det går bra att använda en spade, men resultatet är inte optimalt, eftersom bladet är bågformat. Så för att få en rak kant måste spaden stickas ner i jorden oftare och tätare än en kantskärare som är långt mer effektiv. Skäret på kantskäraren är helt rakt, så du behöver bara sticka ner det intill det förra snittet. Du sparar alltså både tid och kraft, och får helt raka kanter. Den finns även med ett halvrunt huvud. Denna modell är från Fiskars.

Pris 300 kr.

CIRKELHACKA
En ogräshacka till att få bort ogräs med är något de flesta äger. Men det krävs mycket kraft med en traditionell hacka , och du riskerar att hacka av rötterna när du rensar nära plantorna. Det kan du undvika med en cirkelhacka. Den går inte lika långt ner i jorden som en vanlig hacka, men tar trots det bort ogräset effektivt utan att du behöver ta i så mycket. Cirkelhackan finns i både en kort och en lång version.

Pris cirka 200 kr (för en kort).

MOTORSÅG MED TELESKOPSTÅNG
Har du en trädgård med stora träd har du säkert också provat att klättra upp i trädkronan för att beskära några av grenarna. Det är besvärligt och farligt. Därför är det en riktigt bra idé med en motorsåg på en teleskopstång, där du kan stå säkert nere på marken och såga av grenarna. Teleskopstången gör det möjligt att ställa in sågen på precis den höjd du behöver. Det finns många modeller. Denna kommer från Ryobi.

Pris 1 200 kr.

    Andra läser just nu ....

    Mer i samma kategori Trädgårdsredskap