Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Få ett helt plant golv med korslaser

Spara artikel Du måste vara inloggad för att kunna spara artiklar

En korslaser gör det betydligt lättre att lägga ett golv och en uppfart med ett korrekt fall, än med klassiskt vattenpass. För att få ut maximalt av din korslaser ska du upprätta ett mätplan, som du arbetar upp och ned från.

Ska reglarnas ovansida ligga t.ex. 12 cm under laserlinjens plan, så kan du snabbt kontrollera höjden överallt där linjen är så pass tydlig att den kan avläsas på din tumstock.

Det gamla vattenpasset har fått en kollega, som kompletterar det perfekt och gör det mycket lättare att få till våg- och lodräta linjer över stora avstånd. Med rätt teknik kan korslasern också garantera dig linjer med ett bestämt fall. Och ja, korslasern kräver lite teknik, för att du ska få ut maximal nytta av den.

Först måste du acceptera att du sällan kan placera korslasern så att den skjuter ut sin röda linje i precis den höjd du önskar. Använd linjen som ett mätplan som du mäter upp och ned från.

Och så lönar det sig ofta – särkilt utomhus – att ersätta linjen med streck eller snöre att använda som mätplan. Med eller utan fall.

LÄS OCKSÅ: Test av krysslaser

Du får en smart linjelaser med Gör Det Själv

Med 180 grader linjelaser får du garanterat ett bra resultat varje gång. Mätaren är enkel och smidig att använda. När du har valt en vinkel mellan 1 och 180 grader anger linjelasern din linje så att du alltid borrar eller sågar på exakt rätt ställe.

Klicka här och läs mer om den oumbärliga lasermätaren som du får tillsammans med Gör Det Själv

LÄS OCKSÅ: Test av cirkellaser

Skapa Profil

purchase.course_name_message

Skapa Profil
Du ska skriva in ditt förnamn
Skriv in ditt efternamn
Ogiltig e-postadress
Ditt lösenord ska bestå av minst 6 tecken
Visa
signup.credentials_form.terms_error
Logga in
Ogiltig e-postadress
Lösenord behövs
Visa
Tillbaka