På en varm sommardag är det i denna amerikanska liggstol du vill befinna dig.

På en varm sommardag är det i denna amerikanska liggstol du vill befinna dig.

Amerikansk liggstol

Vi blir inte det minsta förvånade om denna amerikanska liggstol blir nästa stora utemöbelsuccé.

Alla som har följt projektet är väldigt förtjusta – inte minst på grund av priset.

För runt 500 kronor får du nämligen en liggstol med en helt otrolig komfort och i en kvalitet som vi kan garantera att du inte sett maken till – om du inte lägger flera tusentals kronor på en trädgårdsstol. Och knappt ens då.

Förebilden för denna amerikanska liggstol

Utgångspunkten för denna liggstol är den berömda amerikanska muskokastol, med böjd sits och rygg – och inte minst breda armstöd som passar perfekt för en svalkande drink eller kaffe och kaka, vilket nästan gör bordet överflödigt.

Den amerikanska trädgårdsstolen är perfekt för avslappning på altanen. När man även använder fotpallen är den en klockren vilostol.

Både den amerikanska stolen och den tillhörande fotpallen byggs uteslutande av hyvlade furulister, och vi vill hävda att du kan bygga setet på en helg.

Glöm inte ytbehandlingen!

När du bygger en amerikansk liggstol är det viktigt att du kommer ihåg ytbehandlingen. Om din nya liggstol ska hålla för det svenska klimatet måste den ytbehandlas – annars riskerar du att solens strålar, samt regn och fukt bryter ned träet.

Vi rekommenderar att du ger både stol och pall en omgång grundningsolja och två omgångar oljebaserad träskyddsfärg. Då kommer din amerikanska liggstol att hålla i många år framöver.

Hämta bygginstruktionen: Amerikansk liggstol – bygg den på en helg

Hämta den utförliga bygginstruktionen och få en steg för steg-guide, materiallista och detaljerade ritningar. När du har bygginstruktionen kan vi lova att du kan ha en amerikansk liggstol klar på en helg. Och vore inte det en trevlig överraskning för familjen?

Även utan pallen är denna amerikanska liggstol både vacker och inbjudande.

Även utan pallen är denna amerikanska liggstol både vacker och inbjudande.

LÄS OCKSÅ: Bygg en härlig utedusch