Byggbeskrivningar
Lätt
Svår
Bygg själv skrivbord med smarta detaljer

Bygg själv skrivbord

Du kan naturligtvis köpa ett skrivbord för ett par hundra kronor. Men du får som regel inte mera än du betalar för, och kvaliteten är ofta – liksom priset – låg.

För samma pengar kan du också köpa en mdf-skiva. Om du utnyttjar hela skivan kan du snickra ett tufft och gediget skrivbord på 80 x 122 cm. Allt du behöver utöver skivan är en rundstav, en handfull skruvar och några trevliga timmar i verkstaden.

Om du väljer att snickra detta billiga skrivbord får du inte bara ett bord av riktigt hög kvalitet. Du får också en hylla för datorn och en praktisk låda för transformator och alla de sladdar, som annars hänger och dinglar över bordskanten. Skrivbordet kan därför både stå fritt på golvet eller placeras mot en vägg.

Slipp måla bygg-själv-skrivbordet

Du kan välja att köpa en av de vanliga bruna mdf-skivorna att snickra skrivbordet av. Det betyder i så fall att du både måste grunda och måla bordet. Om du som här köper en infärgad mdf-skiva ska bordet bara ha en omgång möbelvax innan det kan börja användas.

Ladda ner byggbeskrivningen och se hur du bygger ett billigt skrivbord

I byggbeskrivningen som du kan ladda ner här på sidan får du en komplett materiallista, och så visar vi hur du bygger bygg-själv-skrivbordet. Du kan bl.a. se hur du:

  • sågar ut skivan till skrivbordet
  • sätter ihop delarna till skrivbordet
  • sätter på skrivbordets bordsskiva
  • gör ett skrivunderlag till skrivbordet