Svävande trappan

Kraftiga metallsteg monterade på ett vangstycke av metall gör trappan solid, även om den ser superlätt ut.

Det var priset som var avgörande när Nils bestämde sig för att bygga sin egen trappa. Priserna för de trappor som han kunde hitta på nätet började på runt 15.000 kronor. Det borde man kunna göra billigare själv, tänkte Nils. Och så gjorde han det för halva priset.

Resultatet blev en fantastiskt elegant trappa, med steg som ser ut som om de svävar i luften och bara har fäste i en vägg. Man känner sig lite tveksam till om den kommer att hålla och om man överhuvudtaget vågar sig upp för den. Men den håller.

Konstruktionen som är dold i väggen och i stegen är nämligen otroligt robust. Men den är samtidigt så enkel att andra som har lite byggerfarenhet och känner en svetsare/smed kan göra som Nils. Han delar gärna med sig av hemligheten bakom trappan till dem som vill.

Svävande trappan

Den gamla spiraltrappan är borta och istället har Nils byggt den svävande trappan, som du kan läsa mycket mer om i artikeln.

Hämta artikeln och läs mycket mer om Nils och trappan

Oavsett om trappan faller dig i smaken eller inte, så är den ett bra exempel på att man kan få det precis så som man önskar. Och det finns pengar att spara om man vågar sig på att göra det själv.

I artikeln kan du läsa om:

  • Trappans grundkonstruktion
  • Montering av vangstycke och steg
  • Väggen som byggs utanpå vangstycket
  • Stegen som byggs in i trälådor
  • Räcket som är gjort av rostiga rör